Actualitate

Primăria va prelua grădinița din mini-cartierul construit în Bună Ziua de proprietarii Grand Hotel Italia

Consilierii locali vor dezbate joi un proiect de hotărâre privind preluarea unei grădinițe din cartierul Bună Ziua, acolo unde proprietari Grand Hotel Italia construiesc un asamblu de 15 locuințe.

Primăria va prelua grădinița din mini-carterul construit în Bună Ziua de proprietarii Grand Hotel Italia

Proiectul de hotărâre prevede acceptarea ofertei de donație a grădiniței și terenului aferent acesteia, situată pe strada Theodor Capidan numărul 17 din cartierul Bună Ziua, aflat în proprietatea companiei Terastar SRL. Construirea grădiniței și donarea acesteia în proprietatea municipiului a fost o condiție impusă în Planul Urbanistic Zonal  (PUZ) pentru construirea ansamblului de locuinţe din zona str. Nicolae Drăganu – str. Fadrusz Janos – str. Vasile Conta – str. Dimitrie Paciurea.

„Ca urmare a dezvoltării imobiliare din municipiul Cluj-Napoca, în special în noile cartere ale orașului, cum este și cartierul Bună Ziua, autoritatea locală este chemată să aibă o implicare directă și apropiată în buna funcționare a procesului de învățământ preșcolar și preuinversitar de stat, prin asigurarea bazei tehnico-materiale de învățământ”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.


Prin hotărârea nr. 259 din 19 iunie 2014, privind PUZ-ul str. Nicolae Drăganu – str. Fadrusz Janos – str. Vasile Conta – str. Dimitrie Paciurea, consiliul local stabilea că beneficiarul va ceda cu titlul gratuit către Primăria Cluj-Napoca următoarele surpafețe: suprafața de teren de 600 mp pentru amenajarea unui parc, lângă biserică, și 1.000 mp pentru construirea unei grădinițe, care după finalizare va fi cedată de asemenea. Nu vor fi recepționate lucrările de construire a locuințelor decât după recepționarea și cedarea grădiniței, împreună cu terenul aferent de 1.000 mp către Municipiul Cluj-Napoca. PUZ-ul prevedea ca în vecinătatea Grand Hotel Italia vor fi în total 15 blocuri S+P+3E+ER, un bloc P+2E+M, o grădiniță, o biserică și o zonă de parcări și grădini publice orășenești.

Blocurile, construite de patronii de la Grand Hotel Italia

Terastar SRL este administrată de Simion Prunean și italianul Gianni Batani, iar ca și asociați îi are pe Luciana Perugini, Cristina Batani, Gianni Batani, Paola Batani. Aceștia conduc și Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele de pe strada Trifoiului, aflată în vecinătatea ansamblului de locuințe.


La momentul aprobării PUZ-ului, vecinii din zonă au găsit mai multe nereguli, pe care le-au prezentat consilierilor, fapt care i-a făcut atunci să amâne luarea unei decizii. Ei reclamau că nu este asigurat spațiul minim pentru înconjurarea bisericii, și nici retrageri laterale și posterioare de 10 metri, dar nici parcajul auto nu este asigurat. Cu toate acestea, PUZ-ul a fost aprobat în vara anului 2014.

CITEȘTE ȘI


Începe dezvoltarea în cel mai modern cartier din România. Ansamblu imobiliar masiv în Sopor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter