Actualitate

Emil Boc, despre situația țării după 15 iunie: „Este nevoie să se prelungească starea de alertă”

Starea de alertă de apropie de final, dar încă nu se știe dacă se va prelungi sau nu. Primarul municipiului Cluj-Napoca spune că este nevoie să fie stare de urgență și după 15 iunie.

Emil Boc mască de protecție Emil Boc mască de protecție

Primarul Emil Boc a vorbit la un post de radio local despre eficiența măsurilor luate în țară și la Cluj-Napoca.

„Ce a făcut românia până în momentul de față, ce am făcut noi implicit, a fost bine. Am salvat vieți, atât cât a fost cu putință și am redus la maxim riscul de decese. Am avut și avem situația sub control și măsurile pe care le-am luat și-au dovedit eficiența. Un argument, am spus-o de fiecare dată, Italia are o populație de trei ori mai mare decât România, dar are de 30 de ori mai multe decese”, a spus Emil Boc.


Boc vrea prelungirea stării de alertă

Datorită faptului că măsurile de distanțare au fost eficiente, Emil Boc spune că ar fi bine ca starea de alertă să fie prelungită pentru a putea impune aceste măsuri în continuare.

CITEȘTE ȘI:


Klaus Iohannis: „Se impune prelungirea stării de alertă”. Când se redeschid mall-urile

„Nu are nimeni o rețetă universală pentru a se descurca în această pandemie. Fiecare a încercat diverse modalități de lucru. Ce am făcut noi, până în acest moment, a fost ok. Ce facem de mâine încolo? Stăm în continuare în viziunea aceasta prudent-realistă de a ține sub control pandemia care nu a dispărut? Eu spun să fim deștepț, să conservăm ce am realizat și să prevenim în continuare răspândirea epidemiei. Acest lucru nu se poate face după 15 iunie fără existența la nivel național a unei stări de alertă. De ce trebuie asta? Pentru că numai printr-o asemenea stare poți, de exemplu, să nu lași mai mult de 500 de persoane la un eveniment. Acese măsuri nu pot fi luate prin alte modalități decât printr-o stare de alertă”, a explicat primarul.

Emil Boc a mai adăugat însă că trebuie să existe mult mai multe măsuri de relaxare.


CITEȘTE ȘI:

Ce ai voie să faci după 15 iunie? LISTA COMPLETĂ a măsurilor de relaxare

 


CITEȘTE ȘI:

Se deschid piscinele. Părinții nu mai primesc bani sa stea acasă cu copiii. Ce ne aduce „relaxarea“ din 15 iunie?

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter