Actualitate

CIFRELE RUȘINII: 82 de școli din județ au TOALETE ÎN CURTE, iar 68 de școli nu au acces la apă

Potrivit unui raport prezentat în cadrul Planului de amenajare a teritoriului județului Cluj, 82 de școli din județ au grupul sanitar în exterior, 9 dintre ele fiind în municipiul Cluj-Napoca.

82 de școli din județ au toaletele în curte. 9 dintre ele sunt din Cluj-Napoca 82 de școli din județ au toaletele în curte. 9 dintre ele sunt din Cluj-Napoca

82 de școli din Cluj își trimit elevii la toaletă în curte, situția aceasta existând în toate orașele din județ. În orașul de reședință, 9 școli au grupurile sanitare în exterior.

„Unul dintre indicatorii cei mai des invocați pentru a descrie starea precară a infrastructurii din sistemul românesc de educație este cel privind unitățile de învățământ ce își desfășoară activitatea cu un grup sanitar în exterior. Astfel, în 2019, la nivelul județului Cluj, există 82 de asemenea unități de învățământ. Regăsim această situație inclusiv la nivelul orașului reședință de județ Cluj-Napoca, unde există 9 asemenea unități de învățământ. De asemenea, toate celelalte orașe din județ au măcar o școală într-o asemenea situație. Merită punctat aici faptul că această formă de inadecvare a clădirilor ce găzduiesc grădinițe, școli sau licee este o problemă răspândită atât în mediul urban, cât și rural”, se arată în documentul citat.


68 de școli fără acces la apă, în Cluj

Mai mult, 68 de școli nu au acces la apă, fapt îngrijorător, în special în pandemia de coronavirus, situație în care autoritățile recomandă spălarea mâinilor cu apă și săpun cât mai des.

„La nivelul județului Cluj, în anul 2019, există 68 de instituții de învățământ fără acces la apă sau care utilizează un puț forat fără a fi avizat de către DSP. Implicit, acest indicator surprinde nevoia urgentă de investiții în infrastructura de educație”, se arată în document.


Peste 100 de școli funcționează în clădiri neamenajate

128 de școli din Cluj își desfășurau activitatea în clădiri nereabilitate în 2019, mai arată raportul privind calitatea învățământului în județul Cluj.

„În anul 2019, la nivelul județului Cluj există 128 de unități de învățământ care își desfășoară activitatea în clădiri nereabilitate. Dintre acestea, 53 sunt în Cluj-Napoca, iar alte 15 în Turda. Desigur, unele dintre aceste clădiri sunt monumente istorice, ceea ce face reabilitarea încă și mai dificilă, însă din perspectiva procesului de educație acest fapt este mai degrabă secundar”, se mai arată în raport.


CITEȘTE ȘI

Aglomerație în tot județul Cluj! Care sunt zonele cu cel mai intens trafic?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter