Actualitate

Un oraș din Ardeal, printre cele mai sigure locuri de vizitat din Europa, în timpul pandemiei

Un oraș din Ardeal a fost declarat una dintre cele mai sigure destinații turistice în timpul crizei provocate de coronavirus.

Turiști fotografiind obiective Turiști fotografiind obiective

Sibiul a fost inclus de o agenție de turism susținută de Uniunea Europeana, pe lista celor mai sigure destinații de vizitat în Europa.

Lista a fost realizată în condițiile în care multe ţări europene îşi deschid frontierele, zborurile se reiau şi hotelurile se redeschid, iar turiștii vor să fie siguri că zonele unde călătoresc sunt sigure pentru sănătatea lor.


„Aceste destinaţii au implementat protocoale stricte privind igiena în spaţii de cazare, restaurante, magazine şi măsuri precum schimbarea filtrelor de aer condiţionat, disponibilitatea măştilor şi distanţarea socială. Aceste destinaţii beneficiază, de asemenea, de proximitate cu spitalele şi au un număr mai mare de paturi de spital per locuitor decât majoritatea ţărilor europene”, spun cei de la  European Best Destinations.

Sibiul, destinație prefectă pentru toate tipurile de călătorii

Sibiul a fost inclus pe listă alături de zone precum Tbilisi – Georgia, Corfu – Grecia, Insula Madeira – Portugalia, taigaua sălbatică din Finlanda.


„Au fost de 15 ori mai puţine cazuri Covid-19 în România decât în ​​cele mai afectate ţări europene. Sibiu este o destinaţie perfectă pentru toate tipurile de călători: pentru adepţii Instagram care doresc să-şi crească numărul de urmăritori, pentru amatorii de istorie şi iubitorii de natură. Ştiaţi că România are mai multe paturi de spital disponibile per locuitor decât Belgia, Elveţia sau Olanda? În plus, spitalele din Sibiu nu au fost niciodată supraaglomerate în timpul acestei crize de sănătate şi ar putea găzdui călătorii, dacă este necesar”, se arată în prezentarea oraşului.

CITEȘTE ȘI:


Românii ar putea pleca în vacanțe în străinătate. Clujenii preferă să rămână în țară

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter