Actualitate

FOTO. Clujul a revenit la viață! Cum a arătat Capitala Transilvaniei în prima zi cu terasele deschise

1 iunie a fost prima zi când a fost permisă deschiderea teraselor, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Terasele din centrul Clujului au fost luate cu asalt în prima zi din noua etapă de relaxare a măsurilor de distanțare socială. Zeci de oameni au ieșit pe terasele restaurantelor și barurilor din Piața Unirii, Piața Muzeului sau Piezișă. Primarul Clujului, Emil Boc, a postat pe pagina sa de Facebook o serie de imagini surprinse prin oraș, de 1 iunie.


Amintim că, de ieri, a dispărut declarația pe propria răspundere și s-au deschis terasele în România. În această etapă de relaxare, patronii fiecărei terase sunt obligați să stocheze datele tuturor clienților care comandă, deoarece există posibilitatea ca unul dintre miile de clienți să fie infectat cu noul coronavirus, iar identificarea să se facă mai ușor.

Accesul la terasă se face doar pe baza unei programări în prealabil, iar cei care au simptome respiratorii nu au voie să stea la masă. La o masă pot sta maximum patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, şi nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta, urmând să fie făcută dezinfecția după plecarea clienţilor. Personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuși.


Cum se stă la terasă de la 1 iunie

Conform documentului apărut în Monitorul Oficial, de luni este interzis şi consumul de alimente în picioare, pentru a se minimiza circulaţia clienţilor pe terasă. La o masă pot sta maxim patru persoane, cu respectarea distanţei de 1,5 metri între persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii, care locuiesc împreună. Între scaunele de la mese alăturate trebuie să existe o distanţă de minim doi metri.

Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomeraţia şi a face mai uşoară o eventuală anchetă epidemiologică, dacă aceasta s-ar impune. Personalul de servire trebuie să poarte mască şi mănuşi, iar mănuşile folosite la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei.


CITEȘTE ȘI

Clujul, cum nu l-ai văzut niciodată! 12 imagini INCREDIBILE din Inima Transilvaniei

 

abonare newsletter