Actualitate

AVERTIZARE METEO! Vremea va fi instabilă. Se anunță ploi, grindină, vijelii

Meteorologii au emis luni o avertizare de instabilitate atmosferică și ploi torențiale.

AVERTIZARE METEO! Vremea va fi instabilă. Se anunță ploi, grindină, vijelii AVERTIZARE METEO! Vremea va fi instabilă. Se anunță ploi, grindină, vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de manifestări de instabilitate atmosferică, valabilă pentru toată țara în intervalul 25 mai, ora 12:00 – 27 mai, ora 23:00.

Astfel, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.


Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

Conform ANM, vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor.


În săptămâna 25 mai – 1 iunie, valorile termice estimate pentru această săptămână vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sud-estice şi local în cele sudice şi centrale, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter