Actualitate

Aglomerație la vamă! Peste 35.000 de persoane au trecut granița într-o singură zi!

Traficul la frontiera de vest este în continuare intens. În decursul zilei de vineri, aproximativ 37.000 de persoane, atât cetățeni străini cât și români au trecut prin punctele de trecere a frontierei.

Aglomerație la vamă! Peste 35.000 de persoane au trecut granița într-o singură zi!

Cele 11 puncte de trecere de la granița cu Ungaria au fost cele mai aglomerate. Au trecut în total aproximativ 25.400 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (7.300 automarfare). Dintre acestea, pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 13.500 de persoane cu 6.700 mijloace de transport.

Aproape 1.300 de persoane au intrat în ţară prin vama Borş și au fost trimise în izolare sau carantină.


„În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică 5.687 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF  Nădlac I - 3.491 (din care 1.475 pe jos), PTF Borş – 1.296, PTF Petea - 363, PTF Nădlac II – 413, PTF Vărşand - 34 etc", arată un comunicat transmis de Poliția de Frontieră.

 


CITEȘTE ȘI: Aglomerație la punctele de frontieră. 8.000 de români au intrat în țară prin Ungaria

 

În prezent, la frontiera de vest sunt operaţionale, pentru efectuarea formalităţilor de control pe ambele sensuri de mers, pentru traficul de persoane, respectiv automarfare (în funcţie de specificul fiecărui punct), următoarele puncte de frontieră: Borş şi Valea lui Mihai (judeţul Bihor), Petea şi Urziceni (judeţul Satu Mare), Vărşand, Turnu, Nădlac I şi Nădlac II (judeţul Arad).


Prin celelalte trei puncte de trecere deschise la graniţa comună se permite doar traficul lucrătorilor transfrontalieri. Este vorba de două puncte de frontieră din judeţul Bihor (Salonta şi Săcueni) şi de unul în judeţul Timiş (PTF Cenad).

„Recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt", au mai transmis reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.


Comunicatul mai aminteşte şi că formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter