Actualitate

Compromis între BOR și Guvern. Lingurița pentru împărtășanie va fi dezinfectată după fiecare credincios

Guvernul a relaxat regulile în cazul slujbelor religioase și a stabilit la 16 numărul credincioșilor care pot participa la slujbe private în interiorul lăcașurilor de cult. Totodată, s-a renunțat la prevederea că împărtășania se face doar cu obiecte de unică folosință.

Compromis între BOR și Guvern. Lingurița pentru împărtășanie va fi dezinfectată după fiecare credincios Compromis între BOR și Guvern. Lingurița pentru împărtășanie va fi dezinfectată după fiecare credincios

Practic, a fost mărit la 16 numărul participanților la slujbele religioase private, care se desfășoară doar în interior (botez, înmormântare și căsătorie). De asemenea, portul măștii este obligatoriu, iar între participanți trebuie respectată distanța de cel puțin doi metri sau un spațiu personal de 4 metri pătrați.

În privința împărtășaniei a fost introdusă următoarea reglementare: ”În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioșii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare”.


CITEȘTE ȘI:

Ce spune Mitropolia Clujului despre împărtășania în timpul epidemiei de COVID-19?

 


Verdict în dosarul penal al preoților care au împărtășit zeci de clujeni cu o singură linguriță la începutul pandemiei de COVID-19

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter