Actualitate

Spitalul de Recuperare din Cluj va rămâne în continuare spital pentru pacienții COVID-19

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat că cel puțin încă două săptămâni, Spitalul de Recuperare rămâne spital suport pentru pacienții cu coronavirus. Asta înseamnă că toți ceilalți pacienți care ar avea nevoie de serviciile medicale ale spitalului trebuie să mai aștepte.

Spitalul de Recuperare din Cluj va rămâne în continuare spital pentru pacienții COVID-19 Spitalul de Recuperare din Cluj va rămâne în continuare spital pentru pacienții COVID-19

„A fost o ședință a grupului tehnic medical, organism consultativ al CJSU. Deocamdată propunerea este ca cel puțin încă 2 săptămâni să se funcționeze pe același sistem și în aceeași formulă, având în vedere că abia după 1 iunie vom putea avea o imagine clară a evoluției epidemiologice”, a declarat prefectul.

„Oamenii care ne sună pentru programări primesc informațiile medicale necesare, cât este posibil, pe această perioadă, telefonic și sunt anunțați că se vor relua programările după ce ne vom relua activitatea de profil. Spitalul de Recuperare este un spital multifuncțional, iar în funcție de fiecare dintre specializări, medicul de familie îi redirecționează spre o unitate medicală. Medicul de familie, în funcție de patologia pacientului, medicul de familia asigură monitorizarea pacienților”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Sanda Patrichi, managerul spitalului.


Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este singurul în Transilvania, în ţară existând doar 2 spitale multidisciplinara având acest specific, asigurând servicii medicale în specialităţile cardiologie, neurologie, balneologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastic şi reparatorie, susţinute de activitatea laboratoarelor de radiologie şi imagistica medicala, analize medicale, explorări funcţionale precum şi a bazei de tratament. Personalul unităţii – 731 angajaţi aparţinând diferitelor categorii profesionale – asigura desfăşurarea actului medical în beneficiul unui număr mediu de 12.000 pacienţi spitalizaţi anual pe cele 403 paturi şi circa 36.000 pacienţi trataţi ambulatoriu.

abonare newsletter