Actualitate

Românii ar putea pleca în vacanțe în străinătate. Clujenii preferă să rămână în țară

Există o speranță că vom putea pleca în vacanță la vecini mai repede decât ne așteptam. Cu toate acestea, clujenii preferă să își amâne vacanțele în străinătate pe anul viitor și să își petreacă concediul în țară.

Românii ar putea pleca în vacanțe în străinătate. Clujenii preferă să rămână în țară Românii ar putea pleca în vacanțe în străinătate. Clujenii preferă să rămână în țară

Circulația persoanelor între Bulgaria, Grecia și Serbia va fi permisă de la 1 iunie, fără obligativitatea perioadei de carantină de 14 zile. Anunţul a fost făcut de premierul bulgar, Boiko Borisov, care nu a mai aşteptat şi decizia României.

Persoanele care călătoresc între aceste țări vor mai avea nevoie doar de o declaraţie scrisă la frontieră, care să ateste că nu prezintă simptome de COVID-19.


România s-ar putea alătură în curând acestui proiect. Cele patru țări vor pune la punct ultimele detaliisăptămâna viitoare.

Plajele de vis din insulele grecești, plimbările cu catamaranul sau vaporașul pe apele turcoaz ale Marii Egee sau serviciile all inclusive din hotelurile bulgărești sunt vii în mintea multor români acum, după două luni de izolare totală.


Cu toate că există șanse pentru petrecerea concediului în afara granițelor României, clujenii nu doresc să își riște sănătatea și își amână vacanțele pe anul viitor. Anul acesta, majoritatea se vor bucura de concediu pe litoralul românesc.

„Deocamdată clujenii sunt sceptici să se ducă în acest an în vacanțe în străinătate. Cei care totuși vor să meargă în concediu se orientează către România în mare parte, ca să nu aibă zboruri și să nu se expună la anumite riscuri în alte țări. Majoritatea caută vacanțe pe litoralul românesc. Cei care aveau deja vacanțe programate au optat pentru vouchere cu ajutorul cărora să meargă înn vacanță anul viitor, anul acesta orientându-se, de asemenea, către vacanțe petrecute în țară”, a explicat Amalia Șerb, agent de turism la Crisoldo Tur.


Odată cu instaurarea stării de urgență, foarte mulți clujeni au cerut să își primească banii înapoi pentru vacanțe. Agenții de turism spun că cei mai nerăbdători clujeni au fost cei care aveau vacanțe rezervate înspre sfârșitul verii și care au plătit doar avansul.

„Nu e ideea că nu vrem să le dăm banii, banii lor nu sunt la noi, ci sunt plătiți mai departe către hotelieri și către companiile aeriene dacă este cazul”, a mai spus Amalia.


Fiindcă nu s-au putut returna banii, agențiile de turism au optat pentru varianta de a le oferi clujenilor vouchere pe care să le poată folosi anul viitor.

CITEȘTE ȘI:


Clujenii CER ÎNAPOI BANII PE VACANȚE. Agențiile rambursează doar concediile pierdute din cauza STĂRII DE URGENȚĂ.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter