Actualitate

O PARCARE PRIVATĂ cu SUTE de locuri va fi construită în Centrul Clujului

Casa de Pensii a Bisericii Reformate din România a primit autorizație pentru construirea unui parking pe strada Avram Iancu din Cluj-Napoca.

O PARCARE PRIVATĂ cu 300 de locuri va fi construită în Centrul Clujului, de Biserica Reformată O PARCARE PRIVATĂ cu 300 de locuri va fi construită în Centrul Clujului, de Biserica Reformată

Primăria Cluj-Napoca a emis autorizația de construcție vineri, 15 mai, cu valabilitate pe un an, pentru ca Biserica Reformată să edifice o clădire în apropierea cimitirului central care să conțină și o parcare supraetajată cu 300 de locuri. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 3 ani de începerea lor.

Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu, clădirea cu un regim de înălțime 2S+P+3E+T va fi construită pe o parcelă proprietate privată de pe strada Avram Iancu nr. 22-24. Viitorul parking nu este construit de către administrația publică, așa cum ar părea firesc, ci de Casa de Pensii a Bisericii Reformate din România.


Documentația pentru viitorul parking a fost făcută de DICO și Țigănaș la comanda beneficiarului, Casa de Pensii a Bisericii Reformate din România. Terenul studiat în suprafață de 2.133 mp este încadrat conform PUG în Zonă construită protejată - Zona Centrală situată în afara Incintei Fortificate, fiind prevăzut ca o locație posibilă pentru parcare publică subterană/supraterană.

”Se propune desființarea construcțiilor existente și construirea unei clădiri ce va adăposti o parcare publică  supraetajată și spații administrative și pentru servicii. Parcarea va asigura locuri de parcare standard (peste 300 de locuri de parcare), locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități și locuri de parcare pentru biciclete, desfășurându-se pe două nivele subterane și patru nivele supraterane respectiv 2S+P+3E+T. Pe terasa circulabilă este prevăzută o parcare dechisă cu o perdea verde (vegetație medie înaltă) de 3 metri spre imobilele din partea vestică. Accesul auto se va realiza din aleea de acces a Cimitirului Central, iar accesul pietonal din strada Avram Iancu și aleea de acces în Cimitirul Central”, se arată în referatul hotărârii prin care a fost aprobat PUD.


CITEȘTE ȘI

Un nou regulament pentru parcări a fost pus în dezbatere publică. NOILE PREVEDERI

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter