Actualitate

Vești bune pentru studenți! Se redeschid Parcul Iuliu Hațieganu, Grădina Botanică și cantinele UBB

Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu”, Grădina Botanică „Alexandru Borza”, precum și cantinele și cafeteriile UBB vor fi redeschise începând de săptămâna viitoare.

Se redeschid Parcul Iuliu Hațieganu, Grădina Botanică și cantinele UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a decis reluarea accesului public în Parcul Sportiv Universitar “Iuliu Hațieganu” și în Grădina Botanică “Alexandru Borza” începând de marți, 19 mai 2020.

Accesul în aceste spații se va face cu aplicarea unor măsuri suplimentare de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus. Astfel, accesul clujenilor atât în Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu”, cât și în Grădina Botanică „Alexandru Borza” va fi condiționat de atingerea unui număr maxim de 100, respectiv 250 de persoane, în grupuri de maximum 3 persoane, respectarea normelor de distanțare socială, folosirea echipamentelor de protecție (măști, mănuși), precum și de măsurarea temperaturii.


Accesul în Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu” va fi permis doar pe la intrarea cu acces auto și barieră (str. Pandurilor nr. 7) și vor fi permise doar activitățile sportive individuale, accesul în spațiile destinate sporturilor de echipă fiind în continuare restricționat.

Spațiile închise din Parcul Sportiv și din Grădina Botanică, respectiv săli de sport, bazine de înot, muzee, sere, vor rămâne închise și în perioada următoare.


Cantinele UBB, livrare la domiciliu

De asemenea, cantinele și cafeteriile UBB își vor relua, începând de luni, 18 mai 2020, activitatea în regim de livrare și take-away.

„Prin deschiderea Parcului „Iuliu Hațieganu” și a Gărdinii Botanice, UBB încearcă să contribuie, conform misiunii sale, la bunăstarea comunității din care face parte. E important ca, pe lângă tote serviciile pe care le-am oferit și până acum comunității, să contribuim, ca universitate, la reluarea unei rutine de viață de natură să le asigure clujenilor bunăstarea fizică și psihică”, afirmă rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.


CITEȘTE ȘI

FOTO. Cum arată noul parc al clujenilor, din cartierul Între Lacuri

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter