Actualitate

VIDEO. Alpinist clujean, preluat cu ELICOPTERUL SMURD după ce a căzut în timpul unei cățărări la Cheile Turzii

Un bărbat de aproximativ 30 de ani a căzut în gol în timp ce se cățăra pe o stâncă la Cheile Turzii.

UPDATE: Bărbatul a fost stabilizat și urmează să fie transferat la Târgu Mureș:

„Bărbatul a fost stabilizat și urcat în elicopterul SMURD. Urmează să decoleze pentru a fi transferat la spitalul din Târgu Mureș.”, au adăugat reprezentanții ISU Cluj.


UPDATE: Incidentul s-ar fi petrecut în zona peretelui aerian:

„Persoană căzută de la înălțime - în jurul orei  13:00 polițiștii au fost sesizăti despre un eveniment care s-a produs în Cheile Turzii. Din primele informații,  un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Cluj-Napoca, care desfășura activități de cățărare, ar fi căzut de la circa 20 m. Fiind o zona greu accesibilă, la fața locului s-a deplasat un elicopter pentru a prelua victima. Zona ar fi cunoscută sub denumirea - Peretele aerian”, a transmis IPJ Cluj.


 „În jurul orei 13.00 am fost solicitați, printr-un apel de urgență, să intervenim pentru a salva un bărbat, care se pare că a căzut de pe un versant din Cheile Turzii. Au fost alertate o autospecială cu echipamente de salvări de la înălțimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Jibou și serviciul salvamont din Cehile Turzii. Se pare că bărbatul, în vârstă de circa 30 de ani, a căzut de la o înălțime între 20-30 m și s-a oprit într-un punct intermediar de pe versantul drept (dinspre Mihai Viteazul spre Petrești). Echipajul salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor și l-au pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului.Echipajul elicopterului SMURD a reușit să-l preia pe bărbat și să-l aducă la un nivel mai ușor accesibil, unde se încearcă stabilizarea lui pentru a fi transportat la spital.”, transmite ISU Cluj.

 
 

abonare newsletter