Actualitate

Ursoaică cu doi pui, salvată de jandarmi. A rămas agățată într-un gard de sârmă! VIDEO

O ursoaică, însoţită de cei doi pui ai ei, a avut nevoie de intervenţia urgentă a autorităţilor.

Ursoaică cu doi pui, salvată de jandarmi. A rămas agățată într-un gard de sârmă! VIDEO, sursă foto/video: IJJ Bistrița-Năsăud

Ursoaica se agățase într-un gard de sârmă în timp ce se afla pe o păşune din localitatea Ardan, județul Bistrița-Năsăud, situată la poalele Munţilor Călimani, potrivit datelor comunicate marţi de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Bistriţa-Năsăud. Incidentul s-a petrecut luni seara şi a fost nevoie ca ursoaica să fie tranchilizată, după care a fost supravegheată până şi-a revenit.

Ursoaica a rămas captivă într-un gard de sârmă care împrejmuia o pășune

„Jandarmii au fost solicitaţi în cursul serii de luni 11 mai a.c., în localitatea Ardan, comuna Şieu, unde a fost semnalat faptul că un urs este prins într-un gard de sârmă care împrejmuia o păşune. Jandarmii s-au deplasat la locul indicat, iar pentru siguranţa celor prezenţi, zona a fost izolată, la faţa locului fiind solicitaţi reprezentanţii autorităţilor cu atribuţii în domeniu”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Bistriţa-Năsăud, Georgeta Căşvan.


Având în vedere faptul că animalul era prins la mijloc şi nu putea să scape din strânsoarea sârmei, pentru eliberarea sa în cel mai scurt timp, s-a intervenit prin tranchilizare, fără ca animalul să fie rănit însă, mai spun jandarmii bistrițeni.

Autoritățile au așteptat ca ursoaica să-și revină, pentru a nu pune în pericol animalele de pe pășune

Ulterior, un medic veterinar prezent la faţa locului a verificat starea sa de sănătate şi, având în vedere faptul că ursul nu a fost rănit, s-a aşteptat ca efectul tranchilizantului să dispară, când au apărut şi cei doi pui. Pentru ca cei aflaţi în zonă cu animalele la păşunat să nu fie puşi în pericol, autorităţile au aşteptat ca ursoaica să îşi revină, pentru a fi sigure că nu se îndreaptă spre păşune.


Alături de jandarmii bistrițeni, au intervenit în zonă reprezentantul Fondului de Vânătoare Călimani-Şieu, primarul comunei Şieu, un paznic de vânătoare, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare, medicul veterinar din comună, dar și reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu.

CITEȘTE ȘI:


VIDEO. CRUZIME FĂRĂ MARGINI. Doi cerbi au fost împușcați și filmați de braconieri. Poliția îi caută pe făptași

 

Un urs a fost văzut în apropierea unui sat din județul Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter