Actualitate

Decizia CCR a tăiat elanul poliţiştilor! Cu cât a scăzut numărul amenzilor în ultimele zile

Numărul și valoarea amenzilor date de polițiști pentru încălcarea ordonanțelor militare a scăzut drastic după decizia CCR prin care a fost declarat neconstituțional articolul de lege care stabilea sancțiunile și valoarea lor.

Decizia CCR a tăiat elanul poliţiştilor! Cu cât a scăzut numărul amenzilor în ultimele zile Decizia CCR a tăiat elanul poliţiştilor! Cu cât a scăzut numărul amenzilor în ultimele zile

Poliţiştii împărţeau aproximativ 3.500 de amenzi pe zi, fiind atins de multe ori şi pragul de 5.500, în urma deciziei dată de Curtea Constituţională numărul sancţiunilor a scăzut la sub 1.000 pe zi, în timp ce valoarea totală s-a înjumătăţit.

Buletinele zilnice de informare transmise de Grupul de Comunicare Strategică furnizează, pe lângă bilanțul cazurilor noi de coronavirus și distribuția lor pe județe, și informații legate de numărul și valoarea amenzilor date de polițiști pentru încălcarea ordonanțelor militare. Datele privind sancțiunile cuprind intervale de 24 de ore, de la o zi la alta.


Decizia Curţii Constituţionale Române a avut un rol extrem de important în acţiunile poliţiştilor.. În primul interval complet de 24 de ore după decizia CCR, 7 mai ora 13.00 - 8 mai ora 13.00, polițiștii au depistat 871 de persoane care nu au respectat restricțiile de circulație. O zi mai târziu, 8 mai ora 13.00 - 9 mai ora 13.00, numărul persoanelor a scăzut și mai mult: 444 de români prinși circulând fără un motiv întemeiat. 

Pe 6 mai, în raportul trimis de Grupul de Comunicare Strategică apar 3.592 de persoane care au încălcat ordonanțele militare. Pe 5 mai - 3.709 persoane. În zilele anterioare, numărul acestora trecea pragul de 5.000, recordul abosult fiind de 5.834 de amenzi raportate pe 3 mai (români amendați în intervalul sâmbătă, 2 mai - duminică 3 mai). În intervalul precedent, 1 mai - 2 mai, fuseseră sancționați 5.477 de români.


Citeşte şi:

PROPUNERILE OFICIALE pentru relaxarea restricțiilor. Cum se va circula, reguli pentru școli, birouri, biserici și hoteluri

 


Care sunt motivele pentru care putem ieși din localitate, după 15 mai

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter