Actualitate

Podul de la Valea Drăganului era „pericol public”. Primarul din Poieni: „Vibra de-ți săreau plombele”

Podul peste Crișul Repede, care leagă localitatea Valea Drăganului de Poieni s-a prăbușit luni, 4 mai, când echipa de muncitori lucra la pilonii de susținere.

Podul de la Valea Drăganului era „pericol public”. Primarul din Poieni: „Vibra de-ți săreau plombele” Podul de la Valea Drăganului era „pericol public”. Primarul din Poieni: „Vibra de-ți săreau plombele”

Gheorghe Boca, primarul din comuna Poieni, pe raza căreia e amplasat podul, spune că „tot răul e spre bine, riscam să se întâmple o nenorocire. Dacă treceai pe el în acealași timp cu mașinile mari, vibra de-ți săreau plombele”.

„Podul, vechi de 70 de ani, a fost afectat de inundații, structura de rezistență era și ea grav afectată, fierul – expandat și ruginit. Ultima dată a fost tencuit prin 2010. Vibra foarte tare. Constructorul încerca să-l reabiliteze, muncitorii lucrau la subzidire și cămășuire, când s-a prăbușit”, a declarat Boca, citat de Libertatea.


În aceste condiții, nu se mai vorbește de consolidarea podului, care făcea parte dintr-un proiect european de reabilitare a Drumului Apusenilor, coordonat de Consiliul Județean Cluj și atribuit Antreprizei de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj SA pentru 160.000.000 de lei, peste 34.000.000 de euro.

Podul se va ridica de la zero, iar costul estimat al lucrărilor va fi de 500.000-600.000 de euro, așa am înțeles, a explicat Boca.


CITEȘTE ȘI

Podul de la Valea Drăganului s-a SURPAT din cauza unor lucrări de consolidare!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter