Actualitate

Răsturnare de situație. Declarația pe proprie răspundere ar putea rămâne și după 15 mai

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut noi precizări cu privire la posibilitatea menținerii declarației pe proprie răspundere, la amenzile de după 15 mai, dar și la programul de revenire la lucru al firmelor cu mai mult de 50 de angajați.

Răstrunare de situație. Declarația pe proprie răspundere ar putea rămâne și după 15 mai

Întrebat dacă declarația pe proprie răspundere va fi menținută și după data de 15 mai, ministrul de Interne a răspuns că încă se discută acest lucru în comitetul care pregătește măsurile de relaxare a restricțiilor.

„Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declarația pe proprie răspundere și în ce condiții”, a declarat Marcel Vela la Digi24.


Acesta a spus că localitățile vor putea fi părăsite în anumite condiții: „Se va putea părăsi localitatea în anumite condiții, care vor fi precizate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență”. 

Amenzi și după 15 mai

Nu scăpăm nici de amenzi după 15 mai: „Măsurile vor avea și sancțiuni, în baza legilor care sancționează nerespectarea măsurilor introduse de Comitetul pentru Situații de Urgență”, a mai precizat ministrul.


În privința măsurilor concrete care se vor lua, Marcel Vela a anunțat că lista acestora va fi făcută publică, astfel ca oamenii să ia cunoștință din timp și să vină cu eventuale propuneri de îmbunătățire.

Măsuri pentru firmele cu peste 50 de angajați

Ministrul a mai spus că saloanele de înfrumusețare vor trebui să se doteze cu materiale de igienă și să respecte măsuri de distanțare. Firmele cu mai mult de 50 de angajați, unde lumea se va întoarce la muncă, vor trebui să decaleze programul acestora.


„Dacă o firmă are 60 de angajați, vor veni 20 de la ora 7.00, 20 de la ora 8.00 și 20 de la ora 9.00, astfel încât să nu se creeze presiune pe mijloacele de transport în comun”, a arătat Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI


Inspecția Muncii răspunde la cele mai arzătoare întrebări privind revenirea la serviciu

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter