Actualitate

Epidemie de ABUZURI! Poliția împarte în stânga și-n dreapta amenzi și bătăi FĂRĂ MOTIV, vină sau explicație. Uite unde s-a ajuns!

Starea de urgență a născut o serie de abuzuri ale organelor de ordine, de la amenzi date fără motiv, la bătăi și violențe.

Epidemie de ABUZURI! Poliția împarte în stânga și-n dreapta amenzi și bătăi FĂRĂ MOTIV, vină sau explicație. Uite unde s-au ajuns! Epidemie de ABUZURI! Poliția împarte în stânga și-n dreapta amenzi și bătăi FĂRĂ MOTIV, vină sau explicație. Uite unde s-au ajuns!

Cu doar o săptămână rămasă din perioada stării de urgență, Monitorul de Cluj a făcut o trecere în revistă a abuzurilor care au șocat românii în cele două luni de epidemie, fie prin brutalitate, fie prin absurditatea cazurilor.

Vânzătoare amendată abuziv la serviciu

O vânzătoare de la un magazin de cartier din Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severina fost amendată cu 2.000 de lei (sumă mai mare decât salariul său pe o lună) pentru că, aflată în timpul programului de lucru, a refuzat să îi prezinte poliţistului local adeverinţa necesară pentru justificarea deplasării.


Din procesul-verbal reiese că femeia a fost amendată pentru că „aflându-se la magazinul SC VIO şi ANGI în calitate de vânzătoare, a refuzat să facă dovada eliberării de către angajator a adeverinţei de angajator”. VEZI AICI mai multe detalii despre caz!

Fermier amendat cu 5.000 de lei fiindcă nu a scris ora când se întoarce de pe câmp

Un fermier dintr-o localitate din Timiș, a fost amendat cu 5.000 de lei de polițiști, când se îndrepta spre câmp pentru însămânțarea culturilor de primăvară. Polițistul a a dat amenda deoareace pe declarația pe propria răspundere nu era trecut intervalul orar, cât fermierul stă pe câmp la semănat.


”E un abuz strigător la cer. Nu voi ceda. Facem contestație și îi dau în judecată. Așa ceva nu se face. Am avut adeverința, am avut buletinul, am fost corect. Nu trebuia să mă amendeze, să își bată joc de un fermier care produce hrana cea de toate zilele pentru această țară. E un abuz clar. Domnul polițist ne vedem la tribunal. I-am spus că merg pe câmp, sunt fermieri, mă ocup cu agricultura. ”Nu mă interesează!”, a fost răspunsul lui", mărturisește bărbatul. Mai multe detalii despre caz aici!

Tânără din Cluj, sancționată pe motiv că plimba câinele prea departe de locuință

O tânără din Cluj-Napoca îl acuză de abuz pe un polițist ce a amendat-o pe motiv că plimbă câinele prea departe de locuință: ”Mi se pare total abuziv. I-am zis sa îmi spună care ii distanta recomandabilă pentru cainii de talie mare si habar n-avea”. Tânăra a fost oprită de poliție în după masa zilei de 25 martie, pe strada Al. Vaida Voievod, zona Iulius Mall.


Potrivit tinerei,  polițistul i-ar fi spus că amenda e 100 de lei, dar că nu are timp atunci să completeze procesul-verbal:  ”Nu mi-a făcut PV pe loc ca “nu avea timp” și “sa nu stam prea mult de vorba ca e contagios” mi-a notat toate datele. Ma aștept sa imi vina prin posta. Asa infatuare nu am mai văzut niciodată”, a spus tânăra. CITEȘTE AICI mai multe detalii!

A fugit după porc în stradă, fără declarație

O femeie din comuna Pomi, judeţul Satu Mare, a fost amendată cu suma de 2000 de lei de poliţie pentru lipsa declaraţiei pe proprie răspundere, soţul acesteia susţinând că ieşise în stradă după o scroafă în călduri care fugise din curtea gospodăriei.


În procesul verbal de contravenţie pentru suma de 2.000 de lei se arată că femeia a circulat, în calitate de pieton, pe strada Principală din comuna Pomi fără a avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere prevăzută de Ordonanţa Militară nr. 3. Vezi detalii aici!

Mai mulți rromi, bătuți fără milă după ce au fost încătușați

Vineri, 24 Aprilie 2020, Scris de: MonitorulO intervenție polițiștilor și jandarmilor din Giurgiu s-a încheiat cu un abuz grav împotriva unor rromi din Bolintin Vale.Abuz GRAV al Poliției Române! Mai mulți rromi, bătuți fără milă după ce au fost încătușați. Forțele de ordine au intervenit în forță și au încătușat mai mulți bărbați, care stau la pământ, cu fața în jos, mâinile la spate. Nici unul dintre cei somați și culcați nu mișcă, dar cu toate acestea cel puțin unul dintre ei este lovit și strigă de durere. VIDEO și detalii aici!


Tânăr lovit, jignit și amendat de un polițist cu 11.000 de lei

Un tânăr din Craiova  a fost lovit, jignit și amendat de polițiști în timp ce își plimba câinele în apropierea locuinței.Ulterior, polițiștii au încercat să îl încătușeze pe tânăr și l-au dus la secție, fără a fi evocat vreun alt motiv decât faptul că era de etnie romă. „Lasă, bă, că tu ești șmecher, tu ești pui de ţigan, lasă că vezi tu de ce mergem la secție!”, i-ar fi spus acesta. Citește mai multe inofrmații AICI!

Vela: E evident că sunt abuzuri, sunt tineri cu 6 luni la Școala de Poliție

Ministrul de Interne a admis că unii polițiști au dat amenzi în mod abuziv în perioada stării de urgență legate de coronavirus, spunând că abuzurile sunt anchetate. Ministrul de Interne le recomandă celor care se consideră nedreptățiți să facă o sesizare.

„Am luat măsuri ca să nu se facă abuzuri. Că ele se fac este un lucru evident, pentru că sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și acum sunt pe teren, pentru că am avut nevoie de cadre, să acoperim toate misiunile. Este o muncă titanică la nivel național", a spus Marcel Vela.

Ultimele Stiri
abonare newsletter