Actualitate

Cum vor fi ținute slujbele după 15 mai. Răspunsul premierului

Slujbele religioase ar putea să nu se desfășoare în biserici nici după încheierea stării de urgență, a arătat prim-ministrul României.

Cum vor fi ținute slujbele după 15 mai. Răspunsul premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că, în momentul în care va fi permisă oficierea slujbelor, ''cel mai probabil'' acestea nu vor avea loc în spaţii închise.

"Cel mai probabil, când va fi permisă oficierea slujbelor nu se va putea face în spaţii închise. Cel mai probabil, în afara bisericilor. Oricum, vine vara şi ele se vor putea organiza în bune condiţii în afara bisericilor. Sigur, în condiţiile de respectare a distanţei fizice sanitare, portul măştii şi cu alte reguli care vor fi impuse", a arătat prim-ministrul în cadrul unei declaraţii de presă.


Premierul a subliniat însă că toate măsurile vor fi impuse gradual, în baza unei evaluări din punct de vedere al riscului epidemiologic.

"Suntem în curs de evaluare, pentru fiecare restricţie pe care am impus-o şi aferent fiecărei măsuri de relaxare a restricţiilor se face o evaluare din punct de vedere al riscului epidemiologic, evaluare care se face în baza a patru criterii principale. În funcţie de aceste evaluări, luăm deciziile, când se deschid diferitele activităţi. Deocamdată, în data de 15 mai - în principiu, am luat deciziile - deschiderea va fi graduală, relaxarea măsurilor va fi graduală. Vom aştepta două săptămâni - practic vor fi etape de câte două săptămâni - pentru diferitele măsuri de relaxare. Vom face o evaluare extrem de riguroasă a efectelor relaxării pe fiecare măsură şi continuăm, evident, şi în funcţie de evoluţia epidemiei", a spus Orban.

Ultimele Stiri
abonare newsletter