Actualitate

Vremea se va schimba RADICAL! După ploaie și viscol urmează temperaturi tropicale

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că vremea trece de la o extremă la cealaltă încă de la finalul acestei săptămânii când un val de aer tropical este așteptat să lovească țara noastră.

Vremea se va schimba RADICAL! După ploaie și viscol urmează temperaturi tropicale Vremea se va schimba RADICAL! După ploaie și viscol urmează temperaturi tropicale

Meteorologii anunță că maximele vor fi mult mai ridicate decât normalul acestei perioade din an.

Vremea se schimbă radical și se încălzește în toată țara

Încă de la începutul acestei săptămâni frigul, ploile și furtunile au pus stăpânire pe România, însă de duminică, 10 mai, meteorologii anunță că temperaturile vor începe să crească neobișnuit de mult pentru această perioadă din an.


Potrivit ANM maximele vor atinge 27-28 de grade Celsius, în partea de sud-est a țării fiind și mai cald datorită valului de aer tropical din nordul Africii care va lovi țara noastră. Așadar, în această regiune temperaturile vor fi unele record, circa 30 de grade, luni, 11 mai.

Prognoza meteo pe ziua de joi

Joi va fi destul de răcoare pentru o zi de Mai. Vântul va avea intensificări în aproape toate zonele, ploile se mai răresc, iar maximele pleacă de la 10 grade în depresiuni şi ajung pe la 20 de grade prin sudul şi vestul ţării.


Probleme din pricina vântului sunt în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Vor fi rafale de 60 km/h, dar la munte, aşteptam chiar viscol şi ninsoare, în zonele mai înalte. Ploile se mai răresc, iar noaptea va fi una destul de rece.

Vreme ceva mai agreabilă se anunţă în ţinuturile vestice. Atmosferă va fi destul de liniştită şi se face mai cald decât ieri. Noaptea se ating 4...5 grade; va fi mai frig decât în ultima perioadă. În Transilvania avem altă zi răcoroasă, cu înnorări temporare, doi, trei stropi şi rafale de vânt aproape peste tot. În Meridionali se pot înregistra viteze de 140 km/h şi mai ninge viscolit.


 

abonare newsletter