Actualitate

FOTO. După Cluj, încă un oraș din Alianța Vestului a cumpărat tramvaie românești

După ce în urmă cu o săptămână, primul tramvai Imperio produs de Astra Arad ajungea la Cluj-Napoca, astăzi, un alt oraș anunță astăzi livrarea primei garnituri de tramvai „made in România”.

Primul din cele 20 de tramvaie contractate de Primăria Municipiului Oradea a fost livrat în cursul zilei de astăzi. Investiția este finanțată prin două proiecte europene de mobilitate, în valoare totală de aproximativ 175 de milioane de lei. Toate tramvaiele care vor fi livrate orădenilor vor avea culoarea roş-albastră.

Tramvaiele au câte 160 de locuri, sunt dotate cu sisteme de recuperare a energiei, cu aer condiţionat, dar şi cu un loc pentru persoanele cu dizabilităţi plus rampa de acces aferentă.


Primul tramvai Imperio a ajuns la Cluj

Primul din cele 12 tramvaie achiziționate de Primăria Cluj-Napoca de la Astra Arad a fost livrat în data de 28 aprilie 2020.

Tramvaiele au fost achiziționate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca printr-un proiect pe fonduri europene, urmând ca în cursul acestui an, alte 11 tramvaie Astra Arad să ajungă la Cluj. Prețul unui tramvai se ridică la circa 1,95 milioane de euro.


„În acest moment avem 35 de proiecte semnate pe fonduri europene, din care avem 100 de milioane de euro alocate pentru modernizarea transportului în comun. Două dintre proiecte au fost deja finalizate și mă refer la achiziția a 30 de autobuze electrice cu o finanțare de 98% din fonduri europene și achiziția a 50 de troleibuze. Anul acesta urmează să ajungă la Cluj 12 tramvaie și anul următor încă 12, contractele de furnizare fiind deja semnate. Această componentă de mobilitate este una dintre cele mai importante linii de finanțare a UE pe programul 2014-2020”, a declarat, în februarie 2020, Ovidiu Cîmpean, director de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Tramvaiele vor fi livrate de Astra Arad, care a câștigat licitația lansată de Primărie. În total, vor fi achiziționate 24 de tramvaie. Valoarea totală a contractului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.


CITEȘTE ȘI 

12 noi tramvaie pe străzile din Cluj în 2020

Ultimele Stiri
abonare newsletter