Actualitate

Cum ar putea arăta TIFF 2020? Scaune așezate la 2 metri distanță, spectatorii - obligatoriu cu mască

Spre deosebire de alte mari festivaluri din Cluj, TIFF ar putea organiza ediția de anul acesta cu respectarea unor condiții de distanțare socială, este de părere edilul Emil Boc.

Cum ar putea arăta TIFF 2020? Scaune așezate la 2 metri distanță, spectatorii - obligatoriu cu mască Cum ar putea arăta TIFF 2020? Scaune așezate la 2 metri distanță, spectatorii - obligatoriu cu mască

Primarul Clujului a delcarat că, prin impunerea anumitor schimbări de organizare, festivalul TIFF ar putea să aibă loc anul acesta, în ciuda păstrării unor măsuri de distanțare. Printre sugestiile edilului senumără așesarea scaunelor la o distanță mai mare unele de altele sau purtarea măștilor de către spectatori în timpul vizionării filmelor.

"TIFF-ul se pare că scapă, pentru că ei au posibilitatea să organizeze niște vizionări de film cu păstrarea distanțării sociale: pui scaunele la doi metri distanță, oamenii poartă măști, nu se interacționează direct și să păstrează măsurile impuse de autorități. Ar fi posibil ca TIFF-ul să fie păstrat, l-am și auzit pe Tudor Giurgiu spunând ceva de luna iulie sau august pentru organizarea festivalului, așteaptă și el data de 15 mai", a declarat EMil Boc, la un post local de radio.


Alte festivaluri, precum Untold, Electric Castle sau Jazz in the Park ar putea avea însă de suferit mai mult de pe urma pandemiei de coronavirus, însă acestea nu trebuie eliminate complet.

"Pentru celelate festivaluri, situația este diferită și delicată. În forma în care erau, nu pot fi organizate anul acesta, este evident. Toată această industrie are mult de suferit la nivel național pentru că ea, pe orizonatală, are o grămadă de conectivități: s-au rezervat artiști, scene, s-au făcut rezervări la hoteluri, s-au cumpărat bilete. Trebuie gândită o strategie pentru ca ele să rămână, pentru că oamenii vor avea nevoie de spectacole de calitate în continuare, indiferent cât va dura coronavirusul acesta. Oamenii nu pot fi extrași din viaa socială, vom avea nevoie și de această componentă", a spus Boc.


TIFF a fost reprogramat

În contextul situației actuale din țară a pandamiei de coronavirus și ținând cont de restricțiile impuse pentru siguranța tuturor, echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania a luat decizia de a reprograma ediția cu numărul 19.

„Am pregătit TIFF-ul până în ultima clipă, am sperat că ne vom întâlni la Cluj între 29 mai și 7 iunie. În acest punct, însă, ne-a devenit clar că acest lucru nu mai este posibil. N-a fost o decizie ușoară, dar suntem optimiști și lucrăm deja la posibilele date alternative”, declara Tudor Giurgiu, președintele festivalului la începutul lunii.


CITEȘTE ȘI

Câți bani ar pierde Clujul, dacă UNTOLD, Electric Castle și TIFF vor fi anulate

 

abonare newsletter