Actualitate

Arafat, noi precizări despre vârful pandemiei în România! Când ar putea să scadă numărul îmbolnăvirilor

Raed Arafat a vorbit despre vârful pandemiei de COVID-19 în România. Secretarul de Stat se aşteaptă ca spre finalul lunii să se scadă numărul treptat.

Arafat, noi precizări despre vârful pandemiei în România! Când ar putea să scadă numărul îmbolnăvirilor Arafat, noi precizări despre vârful pandemiei în România! Când ar putea să scadă numărul îmbolnăvirilor

Secretarul de Stat a declarat că autorităţile se aşteaptă la un val de îmbolnăviri după sărbătorile pascale din acest weeekend, iar vârful pandemiei ar putea fi pe 23-24 aprilie.

“Avem un model care zice că vârful va fi zilele acestea. Asta ar însemna să ajungem la un platou sau să începem să scădem. E alt model care zice că până în 23-24 aprilie va fi vârful.


Mai e un model care zice că 4-6 mai va fi vârful. Un model optimist poate să devină foarte pesimist dacă fazele pe care s-a făcut calculul se schimbă. Calculul e făcut luând în considerare măsurile luate, măsurile de distanțare, limitările. Dacă limitările sunt încălcate și nu sunt respectate, tot acest model de calcul se schimbă și trebuie refăcut.

Și atunci, e posibil să găsim un model mult mai pesimist. Nu am să lansez cifre, rămâne să vedem cum vom evolua. Noi avem speranța ca vârful să-l atingem undeva la sfârșitul lunii aprilie-mai și de atunci să mergem în jos. Totul depinde de cum ne comportăm în această perioadă”, a declarat Arafat la Antena 3.


Citeşte şi:

CORONAVIRUS. Cât costă tratamentul unui pacient vindecat complet

Ultimele Stiri
abonare newsletter