Actualitate

Înalt prelat al Bisericii, reacție dură la adresa lui Klaus Iohannis. "Este un soi de blestem pentru ortodocși"

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a declarat, miercuri, la România TV că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis care i-a îndemnat pe români să stea acasă, altfel, după Paşte, vom avea înmormântări, "este ca un soi de blestem".

”Creștinii se simt neglijați și părășiți. A mai fost o pandemie în secolul XIX, iar la o săptămâna de la Înviere nu a mai fost niciun mort. Toți regii României au simțit ortodox. Ei au luptat să nu jignească ortodoxia.

Domnul Vela e un om de credință. Creștinii așa văd, că pe un atac. (…) A încetat ciumă când s-au scos moaștele Sfântului Dimitrie. Jandarmii ne-au cerut: veniți și ne aduceți lumina și paște. Acea afirmație, ‘după sărbători vom avea înmormântări’, e că un soi de blestem.


Să nu se mai facă astfel de afirmații. De la vârful țării s-a spus așa ceva. Noi, de acolo, așteptăm ocrotire. Domnul ministru nu a făcut de capul lui acel protocol, a vorbit cu premierul și cu președintele. Noi nu ne-am gândit decât la ordine, nu la dezordine. Creștinii care vor Sfânta Lumina știu de ordine ”, a  declarat Teodosie, citat de Newsteam.ro.

Klaus Iohannis dezaprobă acordul cu BOR

Klaus Iohannis a anunțat miercuri că se opune acordului încheiat de Ministerul Afacerilor Interne cu Patriarhia Română privind împărțirea de către voluntari și cadre MAI a Sfintelor Paști și a Luminii în noaptea de Înviere.


Președintele a precizat că prin protocol se dă un semnal că măsurile sunt relaxate, ceea ce e incorect, și a cerut premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acordului și să caute o altă formulă care să îl explice mai corect și să mențină izolarea la domiciliu.

„​Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări", a fost mesajul transmis de președintele Iohannis.


CITEȘTE ȘI

Soluții pentru distribuirea în siguranță a paștilor. Cum să respecți tradiția fără să transmiți virusul? Procedura propusă de un medic.

 

abonare newsletter