Actualitate

Iohannis pune piciorul în prag după relaxarea măsurilor de Paşte: „Stați acasă, altfel după sărbători vom avea înmormântări”

Klaus Iohannis a părut extrem de deranjat de modul în care MAI şi BOR au ales să trateze sărbătorile pascale în plină pandemie de COVID-19.

Iohannis pune piciorul în prag după relaxarea măsurilor de Paşte: „Stați acasă, altfel după sărbători vom avea înmormântări”

Preşedintele României a cerut Guvernului să revină asupra acordului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne şi Biserica Ortodoxă Română în preajma sărbătorilor pascale.

„Ca să fie foarte, foarte clar și poate nu a ajuns la toată lumea. Cuvântul de ordine e: stați acasă! E regretabil să observăm că cele mai multe intenții creează cele mai mari complicații. Așa pare că se întâmplă cu un așa zis acord între MAI și BOR. (...) Voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acordului”, a spus presedintele comentând că explicațiile pe marginea acestui acord MAI-BOR au fost prea optimiste. Stați acasă, altfel după sărbători vom avea înmormântări”, a spus preşedintele.


Declarația integrală a președintelui Klaus Iohannis

„Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită. Și, din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare.

Avem, între timp, peste 7.200 de cazuri de persoane infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit. Avem de ieri până astăzi peste 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus.


Deci, nici vorbă de relaxare!

Și ca să fie foarte, foarte clar ce-am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet: cuvântul de ordine este „Stați acasă!”.


Este regretabil să observăm, și în viața noastră, și în viața publică, că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă.

Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste.


Așadar, peste câteva minute voi începe o ședință cu premierul Orban, ministrul Vela, alți miniștri și consilieri. În cadrul acestei ședințe voi solicita Premierului Orban și Ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „Stați acasă!”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care, evident, respectă toate ordonanțele militare.

Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu Ministrul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții, același lucru pe care îl spune Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă!


Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!

CITEȘTE ȘI:

MAI a anunţat măsurile pentru sărbătorile pascale. Cum vom putea lua lumină sau paşti?

 

abonare newsletter