Actualitate

Ministrul Sănătății: „Este necesar ca în aceste 2 săptămâni critice să menținem, mai mult că niciodată, restricțiile”

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a transmis un mesaj cu prilejul sărbătorilor pascale în care subliniază că urmează două săptămâni critice, în care trebuie menținute cu strictețe restricțiile și regulile de distanțare socială, pentru a putea salva vieți.

Este necesar ca în aceste 2 săptămâni critice să menținem, mai mult că niciodată, restricțiile Este necesar ca în aceste 2 săptămâni critice să menținem, mai mult că niciodată, restricțiile

„Anul acesta este unul special, în care trebuie să înțelegem că vom sărbători altfel, spre binele nostru și al apropiaților. Viața noastră s-a schimbat, trăim vremuri de nesiguranță, cu restricții pe care nu le credeam posibile”, spune Nelu Tătaru în mesajul său.

Sâmbătă, 11 aprilie, s-a înregistrat cel mai mare număr al raportărilor de cazuri noi de Covid-19 de la o zi la alta în România: 523. De asemenea, au fost anunțate 21 de noi decese, între care un cadru medical din Brașov.


În mesajul său cu ocazia sărbătorilor pascale, ministrul sănătății transmite un gând special către colegii din sistemul medical, aflați în linia întâi în lupta cu epidemia de coronavirus, cărora le dorește putere și le cere să dea dovadă de solidaritate și responsabilitate.

Mesajul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru cu prilejul Sărbătorilor Pascale


„Stimați Concetățeni, Intrăm în perioada Sărbătorilor Pascale, unii dintre noi așteptând Învierea Domnului, ceilalți Sărbătoarea Floriilor. Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa. Este Sărbătoarea familiei celebrată întotdeauna împreună cu cei dragi.

Anul acesta este unul special, în care trebuie să înțelegem că vom sărbători altfel, spre binele nostru și al apropiaților. Viața noastră s-a schimbat, trăim vremuri de nesiguranță, cu restricții pe care nu le credeam posibile.


Din nefericire, în această luptă am pierdut vieți și unii dintre noi sunt acum în doliu, iar alții îngrijorați pentru cei care luptă cu boala.

Dragi români,


Este necesar ca în aceste 2 săptămâni critice să menținem, mai mult că niciodată, restricțiile și regulile de distanțare socială, chiar dacă este şi mai greu în acest momente. În acest fel vom salva viețile noastre și ale apropiaților și ne vom reuni curând sănătoşi.

Gândurile mele se îndreptă către toți cei care lucrează acum pentru noi in toate domeniile de activitate. Un gând special către toți colegii mei din sistemul sanitar care se află în linia întâi și cărora le doresc putere de muncă și le solicit ca în aceste zile de grea încercare să dea, încă o dată, dovadă de responsabilitate și solidaritate. Întotdeauna personalul medical a știut să răspundă prezent și să își onoreze meseria.


Numai împreună vom putea să trecem de această perioadă și vom putea face ca, anul viitor, să ne strângem în brațe cu ocazia Sărbătorilor Pascale”.

Citește și:

Raed Arafat, apel către toţi românii: "Folosiţi orice mască! Călcaţi şi spălaţi măştile confecţionate acasă"

 

Nelu Tătaru: "Nu există niciun motiv să relaxăm restricțiile. Încă nu am urcat, ca să putem coborî"

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter