Actualitate

Clujean care A TUȘIT intenționat pe un polițist, condamnat la 6 luni de ÎNCHISOARE și muncă în folosul comunității

Un bărbat care a tuşit intenţionat spre un poliţist local, fiind diagnosticat cu coronavirus, va fi condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Un bărbat care a tuşit intenţionat spre un poliţist local, în timp ce încerca să părăsească un spital, a încheiat un acord de recunoaştere (Vezi galerie foto) a vinovăţiei cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, urmând să primească o condamnare de 6 luni închisoare cu suspendare.

"În dosarul penal cu nr. 2028/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, între procuror şi inculpatul B.I. s-a încheiat, la data de 10.04.2020, un acord de recunoaştere a vinovăţiei privind comiterea de către acesta din urmă a infracţiunii de ultraj, constând în aceea că, la data de 28.03.2020, în jurul orei 23,30, în timp ce poliţistul local B.I.G. încerca să împiedice plecarea sa din UPU Cluj-Napoca, inculpatul B.I. l-a ameninţat pe acesta cu transmiterea bolii infectocontagioase COVID-19, prin tuşirea intenţionată, după înlăturarea măştii de protecţie, în direcţia feţei poliţistul local, de la o distanţă de aproximativ 1 - 2 m, cauzându-i, astfel, o stare de temere acestuia din urmă, motiv pentru care s-a oprit şi s-a retras uşor în spate", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.


În cuprinsul acordului, s-a stabilit ca bărbatul să primească o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendare, stabilindu-se un termen de supraveghere de 2 ani.

De asemenea, bărbatul a fost de acord să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Cluj-Napoca sau Primăria comunei Baciu.


Acordul de recunoaştere a vinovăţiei trebuie aprobat de Judecătoria Cluj-Napoca.

Pedeapsă cu închisoarea pentru un tânăr care a scuipat un polițist

Doi tineri britanici, Thomas Wilson (19 ani) şi Bevan Burke (22 ani) au primit pedepse cu închisoarea pentru că au scuipat ofiţeri de poliţie. Primul a fost închis după un incindent petrecut în Coventry, iar al doilea pentru că i-a scuipat pe poliţiştii din Birmingham, potrivit Gazeta de Sud.


Imaginile au fost publicate de West Midlands Police, iar în acestea se poate vedea conflictul dintre poliţişti şi unul dintre tinerii recalcitranţi.

Tinerii în cauză au pledat vinovaţi în faţa judecătorilor, iar al doilea a primit o pedeapsă suplimentară pentru că a încercat să fure dintr-un magazin.


„Am coronavirus şi acum o să ai şi tu. Sper ca tu şi familia ta să muriţi“, le-a strigat Bevan Burke ofiţerilor de poliţie care încercau să-l imobilizeze.

Citește și 


Fugarul din Buzău care a pus pe jar autoritățile clujene s-a ales cu dosar penal

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter