Actualitate

10 simptome cheie pentru depistarea coronavirusului din timp

O analiză făcută de jurnaliştii spanioli a scos la iveală 10 simptome care apar la persoanele infectate cu noul coronavirus.

10-simptome-cheie-pentru-depistarea-coronavirusului-din-timp 10-simptome-cheie-pentru-depistarea-coronavirusului-din-timp

O analiză amănunţită a cazurilor de coronavirus a scos la iveală 10 simptome pe care le-au avut marea majoritate a pacienţilor depsitaţi pozitivi la virusul Covid-19.

Simptome cheie pentru depistarea coronavirusului din timp

1. Respiraţie dificilă


E cel mai grav simptom, deşi nu este primul care apare. Senzaţia este că plămânii nu au capacitatea să se umple cu aer, iar respiraţia devine tot mai dificilă. Este cel mai grav semn al coronavirusului şi nu apare chiar din primele zile.

2. Febră


Temperatura corpului este extrem de importantă în depistarea coronavirusului.  Acest lucru depinde de oameni și de temperatura lor medie. Intervalul normal, în grade celsius, este cuprins între 36,1 și 37,2. grade. Dacă trecem de 38 de grade ne putem pune primele semne de întrebare. Temperatura corpului poate creşte seara.

3. Tuse uscată


Coronavirusul se exprimă printr-o tuse foarte specifică: uscată, incomodă și resimțită în piept. Un raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății în februarie a constatat că peste 33% din 55.924 de persoane confirmate pozitiv la Covid-19 au avut o tuse seacă

4. Frisoane și dureri musculare


Apar de obicei noaptea. Senzația este aceea de a avea un corp plin de lovituri. Crizele pot apărea ca urmare a febrei. În cazuri extreme se poate ajunge la delir.

5. Confuzie


Capacitatea sau o parte din ea de a fi alert, de a reacționa normal la situațiile de zi cu zi se pierde. Dacă această confuzie apare în același timp cu febră, tuse sau buze pe un ton albăstrui, trebuie să alertaţi autorităţile

6. Probleme digestive

Este unul dintre simptomele care la începutul crizei nu au fost considerate simptomatice ale COVID-19. Creșterea cazurilor a schimbat această opinie, iar diareea se adaugă pe lista simptomelor de coronavirus.

7. Ochii roșii

Tot mai mulţi pacienţi depsistaţi pozitiv s-au plâns de acest simptom. Se recomandă ca în cazul purtării lentilelor de contact să fie înlocuite cu ochelari. Conjunctivita este extrem de contagioasă și de această dată efectul poate fi dublat la purtarea coronavirusului.

8. Fără miros și fără gust

Dacă apare, este doar un efect ușor sau moderat al virusului. Anosmia este, totuși, un indiciu semnificativ al prezenței în organism a COVID-19. Problema este când febra şi tusea se adaugă la acest simptom.

9. Oboseală

Un raport oferit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii explică faptul că aproape 40% din cele aproape 6.000 de persoane analizate au resimţit oboseală nejustificată.

10. Dureri de cap, gât

Dintre cele 6.000 de cazuri analizate de OMS în China, 14% dintre cazurile de Covid-19 au prezentat simptome de durere de cap și gât, în timp ce aproape 5% au avut congestie nazală.

Citeşte şi:

13 noi decese provocate de COVID-19. Bilanţul total urcă la 197 de morţi

Final tragic pentru un clujean! A murit de COVID-19 în timp ce îşi vizita fiica

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter