Actualitate

MILIOANE de locuri de muncă vor fi PIERDUTE din cauza pandemiei

La nivel mondial, milioane de locuri de muncă vor fi pierdute în timpul pandemiei de coronavirus.

MILIOANE de locuri de muncă vor fi PIERDUTE din cauza pandemiei MILIOANE de locuri de muncă vor fi PIERDUTE din cauza pandemiei

Organizaţia Mondială a Muncii a anunţat că 25 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute în timpul pandemiei de coronavirus, iar reducerile reflectă cea mai profundă recesiune pe timp de pace din anii 1930 încoace.

La început de aprilie 2020:

În România, la Inspecția Muncii erau înregistrate aproape 795.291 de contracte de muncă suspendate, şi peste 155.000 de contracte care au încetat.
În două săptămâni în SUA, 9.96 milioane de americani.
În Marea Britanie aproape 1 milion de britanici au depus cereri de șomaj.
În Franța, 400.000 de companii au solicitat sprijin pentru 4 milioane de lucrători – aproximativ 20% din forţa de muncă din sectorul privat.


„În pandemia din 2020, se vor pierde, conform scenariilor noastre, între 5,3 si 25 de milioane de locuri de muncă. În context, vă amintesc că în criza din 2008 au dispărut 22 de milioane de locuri de muncă. Deci suntem cam în aceeaşi zonă. Dar important e că, dacă aplicăm politicile corecte, putem evita multe efecte negative”, a spus Guy Ryder, directorul general al Organizației Internaţionale a Muncii.

Citește și:


Locuri de munca disponibile in timpul crizei de coronavirus: unde se fac angajari

Somaj tehnic: ce inseamna si cati bani se dau in somaj tehnic

 

 


 

abonare newsletter