Actualitate

O platformă care comunică nevoile spitalelor va fi lansată la Cluj

Fundația Romanian Business Leaders, filiala Cluj lansează platforma care comunică transparent nevoile unităților medicale pentru tratarea pacienților diagnosticați cu coronavirus.

O platformă care comunică nevoie spitalelor va fi lansată la Cluj O platformă care comunică nevoie spitalelor va fi lansată la Cluj

Pe platforma www.AjutamRomania.ro se actualizează zilnic mai multe liste de produse necesare în lupta pentru însănătoșirea oamenilor, comunicate de unitățile medicale din județul Cluj. Fiecare cetățean, ONG sau companie poate contribui pentru furnizarea acestor materiale contactând voluntarii acestei inițiative clujene, prin intermediul website-ului.

În cadrul echipei de proiect sunt atât responsabili care mențin contactul cu unitățile medicale, cât și echipe de achiziții și obținere de donații. Cu scopul de a evita dublarea eforturilor de achiziții și suprasolicitarea unităților medicale, echipa Ajutăm România se coordonează și cu alte inițiative precum Un singur Cluj și Entreprenation.


„Prin www.AjutamRomania.ro ne-am propus să creștem viteza de soluționare a nevoilor unităților medicale din Cluj și România, astfel încât acestea să se poată ocupa în cele mai bune și sigure condiții de pacienții care le solicită toată atenția și dedicarea. Prin puterea companiilor membrilor RBL și prin sprijinul partenerilor și a tuturor celor care vor să ni se alăture, cred că vom reuși să soluționăm în timp scurt nevoile materiale ale unităților medicale în lupta cu COVID-19. Toată acțiunea este transparentă și voluntară, tocmai de aceea mă bucur să văd o implicare exemplară a celor care ni s-au alăturat. Pe această cale invităm pe toți cei care au posibilitatea de a contribui să intre pe platformă și să aleagă modul în care pot ajuta.” a declarat Dan Pitic, fondatorul Perpetuum și liderul filialei locale RBL.

Pe platformă sunt listate deja deja nevoi concrete ale unităților medicale, precum obținerea de combinezoane de unică folosință, măști chirurgicale, măști cu filtru, dezinfectant, lămpi UV și multe altele.


Citește și:

Un medic rezident din Cluj își încurajează colegii să scoată la iveală problemele din spitale: „Nu vă temeți!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter