Actualitate

Românii reveniți din ZONA ROȘIE FAC DEZASTRU la Sala Sporturilor. „Știau la ce vin!“

Romanii reveniţi din diaspora au făcut haos la Sala Sporturilor! Prefectul dă vina pe educaţia oamenilor.

haos-la-sala-sporturilor-unde-sunt-triati-repatriatii-din-zona-rosie-stiau-la-ce-vin-au-fost-avertizati-inainte-sa-plece haos-la-sala-sporturilor-unde-sunt-triati-repatriatii-din-zona-rosie-stiau-la-ce-vin-au-fost-avertizati-inainte-sa-plece

Sala Sporturilor "Horia Demian" a găzduit în ultima perioadă sute de români care au revenit în ţară, dar care trebuiau să fie triaţi înainte de îmbarcarea către judeţele de origine.

În presa locală au apărut mai multe articole în care cei veniţi din diaspora se plâng de condiţii, însă Mircea Abrudean, prefectul Clujului, spune că totul este din cauza educaţiei oamenilor. Sala a fost pregătită excelent, fiind curată şi pusă la dispoziţie de autorităţile locale, dar oamenii care au venit au lăsat un adevărat dezastru.


Aproximativ 700 de români au fost aduşi la Sala Sporturilor

Aproximativ 700 de români care s-au întors din străinătate au fost aduşi la Sala Polivalentă, acolo unde ar fi trebuit să fie îmbarcaţi şi trimişi către alte judeţe.

"Trebuie să trimită colegii din judeţele de care aparţin mașini după ei, sau se organizează convoaie și îi lasă pe zone. Toate aceste lucruri durează, pentru că noi avem distribuția pe județe abia după ce zborul a fost procesat de către Poliția de Frontieră, astfel că abia atunci sunt anunțați cei din județele respective sa vina să își preia pasagerii. Până atunci aceștia să astepte. Au primit apă și alimente. Sala Sporturilor era curată și igienizată înainte de a ajunge ei acolo, acum evident că nu mai arată la fel. Nu se poate face curățenie, decontaminare și igienizare până nu se eliberează complet sala. În prezent mai sunt aproximativ 50 de persoane acolo, care așteaptă să fie preluate. Între timp au mai ajuns 103 pasageri din Londra, care urmează același protocol. Este ultimul zbor din zona roșie, având în vedere restricțiile impuse prin OM Nr. 7 din aceasta seara de la ora 23:00", a spus Mircea Abrudean.


Prefectul clujului spune că întregul circ a fost pornit de câteva persoane care agită situaţia, deşi au primit mâncare şi apă în toată perioada în care au stat la Sala Sporturilor.

"Au primit dulciuri la copii (lapte, banane, eugenii etc), sandwichuri și pizza. Apă în permanenţă au avut la dispoziție. Toate forțele angrenate au încercat să le ofere condiții decente. Sunt câțiva agitatori care fac valva cu celebrul slogan 'noi avem drepturi'. Majoritatea oamenilor sunt înțelegători", a mai spus Abrudean.


Citeste si:

SCANDAL pe Aeroportul din Cluj. Mai mulți pasageri sosiți din Germania refuză să intre în carantină

Sursa video: Captura video

Ultimele Stiri
abonare newsletter