Actualitate

OPINIE - Un IRESPONSABIL cu sutană. ÎPS Teodosie cere deschiderea bisericilor în noaptea de Înviere. Nu ar trebui anchetat pentru ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR?

ÎPS Teodosie, Ahiepiscopul Tomisului, vrea ca bisericile să fie deschise în noaptea de Înviere. Asta în ciuda restricțiilor impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus. Sancțiunile aspre aplicate prin lege pentru zădărnicirea combaterii bolilor nu li se aplică liderilor bisericii?

ÎPS Teodosie cere deschiderea bisericilor în noaptea de Înviere ÎPS Teodosie cere deschiderea bisericilor în noaptea de Înviere

ÎPS Teodosie ar dori ca bisericile să fie deschise în noaptea de Înviere

Numai bisericile sunt închise, dar celelalte instituții primesc «câte unul», dar nu resping pe nimeni. Nădăjduiesc să găsesc înțelegere”, a spus ÎPS Teodosie despre deschiderea bisericilor în noaptea de Înviere.

„Nădăjduim ca Sfânta Înviere să o facem împreună cu credincioșii”, spune public Arhiepiscopul Tomisului

„Să ne rugăm cu toții și rugăciunea noastră va ajunge la Dumnezeu și Dumnezeu va îndupleca pe cei care ne-au silit să nu vă primim pe dumneavoastră, credincioșii”, spune ÎPS Teodosie, într-un mesaj public, difuzat pe pagina de Facebook a Radio Dobrogea.


„Să ne dea voie să deschidem biserica, să păstrăm toate rânduielile medicale, să nu aducă cineva din afară, într-un mod mișelesc vreo boală”, încheie Arhiepiscopul Tomisului, sugerând că o eventuală îmbolnăvire a credincioșilor nu poate fi altceva decât urmarea unei răutăți umane venită din exterior, nicidecum nerespectarea regulilor de distanțare socială.

Dar, tocmai la asta înseamnă înaltul prelat. La o faptă „mișelească“, prin care credincioșilor să li se permită să se adune cu sutele, ca apoi să cadă că muștele pradă temutului virus!


Și, totuși, legile privind zădărnicirea combaterii epidemiilor nu li se aplică și înaltelor fețe bisericești? Am văzut că, după împărtășirea în masă cu o singură linguriță, nimeni nu a fost sancționat. Nici la Constanța, nici la Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter