Actualitate

Cinci lucruri interzise în postul Paştelui! Ce tradiţii se respectă cu sfinţenie

Postul Paştelui este cel mai strict pentru credincioşi, iar în acest an totul devine şi mai complicat o dată cu pandemia de COVID-19.

cinci-lucruri-interzise-in-postul-pastelui-ce-traditii-se-respecta-cu-sfintenie cinci-lucruri-interzise-in-postul-pastelui-ce-traditii-se-respecta-cu-sfintenie

Autorităţile au impus o serie de măsuri prin care mai mult ca sigur vom petrece sărbătorile de la Paşte singuri, fără să ne reunim la o masă mare cu cei dragi.

Creştinii vor respecta toate obiceiurile vechi de ani de zile până în duminica Învierii, atunci când se va încheia postul.


Cinci lucruri de care să ţinem cont în Postul Paştelui

Postul Mare cum mai este cunoscut printre credincioşi vine cu o serie de interdicţii. Primul lucru interzis este consumul de alimente de origine animală: carne, lapte, brânzeturi etc. Se pot abate de la acest regim doar cei care sunt bolnavi şi au un anumit regim special de la medic.

Luni, miercuri şi vineri, zilele principale de post se recomandă să ţinem pe cât posibil post negru, adică să nu consumăm nimic până la ora 12:00.


E bine ca în această perioadă să nu întoarcem spatele aproapelui nostru, aşa cum au făcut cei care l-au trădat pe Isus Hristos.

Al treilea lucru interzis este să nu petrecem, să nu consumăm alcool sau alte lucruri păcătoase, dar şi să evităm desfrâul.


O altă recomandare a preoţilor este să nu uităm de cei trecuţi la viaţă veşnică în zilele în care se face pomenirea morţilor.

Să nu-i supărăm pe cei vii, să nu ocărim, să nu căutăm vrajbă, căci Dumnezeu se va mânia pe noi.


Suntem într-o perioadă dificilă, iar respectarea a câtorva reguli ne pot aduce linişti şi înţelepciunea de care avem nevoie cu toţii. Chiar dacă accesul în Biserică este interzis, toate slujbele importante se găsesc pe internet şi pot fi urmărite de creştini din toată ţara.

Citeşte şi: Gogosi de post cu miere. Reteta bunicii


Citeşte şi: Maioneza de post: cum faci ca să îți iasă la gust fix ca maioneza cu ou

Ultimele Stiri
abonare newsletter