Actualitate

AMENZI MĂRITE Vă arde să ieșiți nemotivat din casă? Plătiți cu vârf și îndesat!

Românii vor plăti de joi amenzi de până la 20.000 de lei, iar firmele de până la 70.000, asta dacă nu respectă regimul stării de urgenţă.

AMENZI MĂRITE Vă arde să ieșiți nemotivat din casă? Plătiți cu vârf și îndesat! AMENZI MĂRITE Vă arde să ieșiți nemotivat din casă? Plătiți cu vârf și îndesat!

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în Monitorul Oficial a fost publicată o nouă Ordonanţa de urgenţă prin care au fost majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de urgenţă. Amenzile vor fi aplicate în funcţie de natura şi gravitatea faptei.

Astfel, sancțiunile pentru persoanele fizice care nu respectă Ordonanţele militare au crescut, acestea fiind cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei, faţă de valorile iniţiale, cuprinse între 100 şi 5.000 de lei. Aceste sancţiuni vor fi aplicate începând de joi, 2 aprilie 2020.


De asemenea, GCS mai arată că amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă Ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până acum, la 10.000 de lei, iar maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

„În plus, au fost introduse şi sancţiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie; interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; suspendarea temporară a activităţii; desfiinţarea unor lucrări; refacerea unor amenajări”, potrivit GCS.

Ultimele Stiri
abonare newsletter