Actualitate

Imnul României a răsunat pe mașinile de poliție. Clujenii sunt nemulțumiți - VIDEO

Imnul României a răsunat pe toate mașinile de poliție, atât din Cluj cât și din restul țării.

Imnul României a răsunat pe mașinile de poliție Imnul României a răsunat pe mașinile de poliție

Un ordin dat sâmbătă de ministrul Internelor, Marcel Vela, prevede difuzarea imnului național din mașinile Poliției Române, Poliției de Frontieră și Jandarmeriei Române, în zilele de sâmbătă și duminică, la ora 17 și 21, pe toată perioada stării de urgență.

Imnul va fi difuzat prin sistemele de avertizare acustică ale autospecialelor din dotarea ministerului de interne. Conform ordinului de ministru vor fi difuzate primele trei strofe din„Deșteaptă-te, române!”. Ordinul prevede și implicarea șefilor de structuri ale MAI pentru a asigura „pregătirea tehnică a autospecialelor, astfel încât mesajul sonor să fie redat corect, cu claritate și la intensitate adecvată”.


Ordinul de ministru a intrat în vigoare sâmbătă. Pe străzile orașelor din România, din mașinile de poliție a răsunat „Deșteaptă-te, române!”. Imnul se va auzi și la frontierele României din mașinile Poliției de Frontieră, precum și din autospecialele Jandarmeriei.

Mulți clujeni au apreciat gestul polițiștilor, spunând că îi respectă, însă alții au luat în derâdere această acțiune, iar discuțiile pe rețelele de socializare s-au întins până târziu în noapte:


„Sunt plictisiți”

„Nimic original, totul e copiat!”


„Asta nu ajută cu nimic sistemul corupt de la noi din țară. Asta o pot pune eu la boxa din balcon”.

Pe lângă nemulțumirile neargumentate, au fost unii care au subliniat că aceste mici momente în care se aude imnul nu ajută în situația în care, în ciuda ordonanței militare, persoanele vârstnice se plimbă pe stradă fără să țină cont de recomandările autorităților.


„Nu vă supărațim dar cu ce ajută asta situația? Nu mă înțelegeți gresit, nu urăsc poliția, îi admir când îi văd că sunt la treabă. Dar, la ora 5 bătrânii umbă nestingheriți pe stradă. Tocmai am ieșit să îmi plimb câinii (că n-am de ales) și în parc am văzut părinți stând la povești și copii jucându-se. Vouă vi se pare normal așa ceva? Suntem în timpul unei pandemii globale și pe oameni îi doare în bască. Poliția nu prea le face nimic. Hai mâine să ne strângem și să punem flori în armele jandarmilor, cu siguranță asta o să ajute pandemiei”, a spus Mihai Rusu pe Facebook.

 


Ultimele Stiri
abonare newsletter