Actualitate

Primul judeţ din România care INTERZICE circulaţia şi pe timpul zilei! Măsura intră în vigoare de miercuri

Autorităţile locale nu mai aşteaptă deciziile din partea M.A.I şi au stabilit deja interzicerea circulaţiei pe timp de zi fără un scop anume.

primul-judet-din-romania-care-interzice-circulatia-si-pe-timpul-zilei-masura-intra-in-vigoare-de-miercuri primul-judet-din-romania-care-interzice-circulatia-si-pe-timpul-zilei-masura-intra-in-vigoare-de-miercuri

Maramureş este primul judeţ din România care închide circulaţia şi pe timpul zilei. Oamenii vor putea merge să-şi facă cumpărăturile sau la serviciu, însă nu vor mai avea voie să se plimbe în voie pe străzi.

Prefectul județului, Nicolae Silviu Ungur, a confirmat că aceste măsuri intră în vigoare de miercuri, 25 martie, și sunt valabile până în data de 15 aprilie. Măsurile au fost luate după ce autoritățile locale au constatat că populația nu a respectat instrucțiunile de distanțare socială. „Așa este structura cetățenilor din județul nostru, nu doresc să nu se întâlnească, nu doresc să nu socializeze, nu doresc să stea în grupuri mai mici de 3. Avem o problemă din acest punct de vedere și am considerat că riscul este mult prea mare”, a explicat prefectul, care a mărturisit că a auzit oameni pe stradă care spuneau despre avertismentele autorităților că sunt „o vrăjeală”.


Oficialul a mai spus că oamenii vor putea merge la serviciu, farmacie sau cumpărături, dar nu vor mai fi acceptate deplasările şi întâlnirile inutile. Cei care se deplasează în interes de serviciu va trebui să deţină o hârtie de la angatator cu traseul pe care îl urmează, iar bătrânii nu vor mai avea voie afară la cumpărături după ora 11:00.

Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani trebuie să-și facă numai dimineața cumpărăturile necesare, până în ora 11:00, iar magazinele alimentare vor trebui să aibă program special pentru ei, între orele 7:00 și 11:00.


abonare newsletter