Actualitate

Noua stație pentru tratarea levigatului de la Centrul de Deșeuri e pe drum

Transportul care urmează să livreze noua stație pentru tratarea levigatului de la Centrul pentru Managementul Deșeurilor este pe drum.

Transportul va ajunge în cursul zilei de astăzi în Cluj, după ce vineri a plecat din Hamburg. Potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, este vorba despre o stație de tratare a levigatului, cu o capacitate de procesare de 116 metri cubi pe zi.

Chiar acum a intrat în Oradea iar mâine va ajunge la Cluj, în maxime condiții de siguranță. Plecat vineri din Hamburg, transportul a străbătut Europa cu cozi de zeci de kilometri la granițe mai mult închise. Am reușit să aducem această stație, fiind ultima piesă din proiectul CMID Cluj. Este o stație de tratare a levigatului cu totul specială, cu o capacitate totală de procesare de 116 metri cubi pe zi. Dincolo de multiple provocări tehnologice realizate pentru prima oara la CMID, dincolo de întârzieri cauzate de complicații juridice, acest container aduce speranța unui viitor ecologic cu performanțe pentru Cluj", a transmis Tișe.


CMID, GATA ÎN APRILIE?

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat recent că prima celulă a Centrului de Deșeuri va fi data în funcțiune în luna aprilie.


De la lucrări intrate “în linie dreaptă, finalizarea acestora urmând a avea loc în a doua jumătate a anului 2018”, la „lucrări inaugurate, parţial, în 2019”, iată că anul 2020 vine cu o nouă promisiune din partea președintelului Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe: „Operarea primei celule a Centrului de Deșeuri ne-o dorim să fie în luna aprilie”.

„Noul Centrul de Deșeuri este în procedură avansată. Mă bucur că după 3 ani de muncă ne apropiem de final. Operarea în esență a primei celule ne-o dorim să fie în luna aprilie”, a declarat Alin Tișe.


Centrul de Deșeuri a ajuns să coste 101 milioane de euro, de patru ori valoarea inițială, iar Consiliul Județean, în sfârșit, recunoaște acest lucru. După ce ne-au acuzat că dezinformăm. (VEZI AICI MAI MULTE INFORMAȚII!)

Ultimele Stiri
abonare newsletter