Actualitate

Noi tăieri masive în Pădurea Hoia-Baciu? „E hilar că primarul Șulea s-a înscris la ecologiști!”

Deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru susține că noi tăieri de arbori s-au efectuat în cea mai vestită pădure a Clujului.

Potrivit parlamentarului clujean, Garda Forestieră Cluj a fost sesizată cu privire la tăieri pe două hectare în zona Pădurii Hoia-Baciu. Suprafața nu este în fondul forestier național, dar există vegetație forestieră, care incomodează investitorii imobiliari, este de părere Dohotaru.

„Cer Primăriei Florești să nu autorizeze niciun proiect imobiliar în zonă, mai ales după dezastrul urbanistic cu blocurile de lângă pădure. Anul trecut, Garda Forestieră a constatat tăieri de pădure în apropierea zonei fotografiate pe o suprafață de 1,5 hectare, tot în scopuri imobiliare veroase”, se arată într-un mesaj al deputatului.


Dohotaru spune că, în acest context de „distrugere sistematică a naturii” și „lipsei de spații verzi în Florești”, este „hilar” că primarul comunei Florești, Horia Șulea, s-a înscris tocmai în Partidul Ecologist Român (PER). Anunțul a fost făcut de edil în prezența președintelui PER, Dănuț Pop, care a anunțat că partidul pe care îl conduce „pregătește noi surprize” în perioada următoare și „se pregătește de un rezultat bun” la alegerile locale și parlamentare din acest an.

Într-o petiție semnată deja de peste 9.500 de clujeni, Dohotaru, în calitate de director executiv al Asociației Societate Organizată Sustenabil (SOS), alături de mai multe asociații de mediu, solicită stoparea tăierilor abuzive în Pădurea Hoia-Baciu.


„Am solicitat administrațiilor Boc, Șulea, Tișe, Direcției Silvice și proprietarilor privați, plus societatea civilă, să se organizeze într-o asociație al cărei scop este stoparea tăierilor și transformarea arealului în pădure-parc, iar proprietarii privați să fie despăgubiți cu lemn din altă parte. În ciuda presiunii publice, nici o autoritate nu a acceptat măcar o întâlnire de lucru. Poate că nu suntem îndeajuns de mulți, iar ei se văd deja aleși și nu acționează”, susține Dohotaru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter