Actualitate

Şoferi inconştienţi, amendaţi pe drumurile din judeţ. Viteze de peste 140 km/h în localitate

Peste 100 de polițiști clujeni, precum și din cadrul altor inspectorate, au acționat pe raza județului Cluj pentru prevenirea accidentelor.

soferi-inconstienti-amendati-pe-drumurile-din-judet-viteze-de-peste-140-km-h-in-localitate

În cadrul acțiunii, au fost constatate 622 de contravenții. Mai mult de jumătate dintre sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză. 44 de șoferi au rămas fără permis.

La data de 11 martie anul curent, pe raza județului Cluj s-a derulat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea accidentelor de circulație și impunerea respectării regulilor de circulație, sub coordonarea Direcției Rutiere.


Au fost angrenați peste 100 de polițiști rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, precum și din cadrul inspectoratelor județene din Alba, Bihor, Bistriţa Năsăud, Mureş şi Sălaj.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 622 de sancțiuni contravenționale . Dintre acestea, 351 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, 117 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 31 pentru abateri comise de pietoni, 10 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 4 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.


Au fost reținute 44 de permise de conducere, dintre care 19 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu +50 km/h, 10 pentru neacordarea priorităţii pietonilor, 6 pentru depăşiri neregulamentare, 4 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare. În cadrul acțiunii au fost constatate 5 infracțiuni rutiere.

Exemple depistate de poliţişti în trafic:


**La data de 11 martie anul curent, a fost depistat  un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, conducând autovehiculul pe DN1 E60, în localitatea Copăceni, cu viteza de 155 km/h, pe un sector de drum cu limitare de viteză la 70 km/h. Bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

 


**La data de 11 martie anul curent, a fost depistat  un bărbat în vârstă de 43 de ani, din municipiul ClujNapoca, conducând autovehiculul pe DN1 E60, în localitatea Copăceni, cu viteza de 141 km/h, pe un sector de drum cu limitare de viteză la 70 km/h. Bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

**La data de 11 martie anul curent, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Cluj-Napoca, a condus autoturismul pe strada Observatorului din municipiul Cluj-Napoca, cu viteza de 110 km/h, pe un sector de drum cu viteza maximă admisă de 50 km/h şi nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţistului. bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

abonare newsletter