Actualitate

Este eficientă masca de protecție împotriva coronavirus? Care sunt cele mai bune măști

Masca protecție coronavirus: care sunt cele mai eficiente măști pentru protejarea împotriva coronavirusului.

Numărul de infectări cu coronavirus a depășit valoarea de 81.000 în întreagă lume, iar numărul deceselor a depășit 2.700. Panică este cu atât mai mare cu cât un focar uriaș a apărut în Italia, care are în prezent 322 de infectari și 10 decese.

Este panică și în România, după ce un italian infectat cu coronavirus a stat în țară timp de 5 zile săptămâna trecută, intrând în contact cu mai mulți oameni.


Masca protecție coronavirus: cât de eficiente sunt măștile de protecție

Autoritățile și medicii îndeamnă populația să poarte măști de protecție atunci când stau în spații aglomerate. Contrar credinței populare însă, aceste măști nu te feresc complet de pericolul infectării cu coronavirus.


Potrivit specialiștilor măștile de protecție chirurgicale, care sunt și cele mai populare, sunt eficiente doar dacă sunt purtate corect și sunt schimbate la interval de 3 - 4 ore. Măștile chirurgicale nu se reutilizează.

În plus măștile ar trebui purtate de pacienții infectați, sau care au simptome de infecție, și nu invers. Virusul se transmite pe cale aeriană, prin picături de lichid eliminate prin tușe, strănut sau vorbit.


Masca protecție coronavirus: află aici care sunt cele mai bune măști.

Etichete: sanatate coronavirus
abonare newsletter