Actualitate

Se taie ca-n codru în pădurile din județ: „E un dezastru! Au tăiat tot”. VIDEO + FOTO

Pădurile din Negreni au ajuns pe mâna unor oamenii care nu le mai vor în picioare. Zeci de hectare au fost rase complet, deși arborii sunt sănătoși.

Aurelia Mureșan a vorbit pentru Monitorul de Cluj despre tot ceea ce se întâmplă în Negreni, locul unde se produc defrișări uriașe.

 „Partea care a fost tăiată se află exact la intrarea în Negreni. Este o vale care a fost rasă în totalitate. E un dezastru ce se întâmplă aici. E jale! Noi ne-am mutat aici pentru că este o zonă superbă și triebuie oprită această mafie care este acoperită de autorități. Sunt marcați și acum sute de copaci pentru a fi tăiați. Oamenii din Negreni au și ei păduri, dar ei nu au voie să taie. Composesoratul din Negreni se ocupă de tot. Nu comunică cu nimeni, nu acceptă oameni noi în structurile lor”, a spus Aurelia Mureșan pentru Monitorul de Cluj.


Femeia a fost amenințată că i se vor omorâ câinii dacă continuă lupta cu cei care se ocupă de defrișări în zona Negreni.

„Am fost amenințată că îmi vor omorâ câinii pentru că de doi ani mă ocup de animalele din zonă. E ireal ce se întâmplă. Nu poate să fie legal ce se întâmplă aici. Au lăsat doar arborii bolnavi în picioare care nu reprezintă interes. E ca după apocalipsă în zonă. Râul din zonă este plin de trunchiuri. Acum se pregătesc să defrișeze și versantul interior”, a spus mai spus femeia.


Cei care se ocupă de defrișările din Negreni au refăcut până și circulația rutieră în zonă pentru ca totul să pară cât mai legal.

„Vin firmele care taie trunchiul și restul rămâne de izbeliște. Au fost și indicatoare care interziceau accesul mașinilor de peste 7,5 tone, dar au dispărut peste noapte. Le-au scos pentru a părea totul cât mai legal”, a încheiat Aurelia Mureșan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter