Actualitate

Primăria vrea să preia străzile private. Ce acte trebuie să depună clujenii

Procedura de trecere a străzilor private în administrarea municipalității a fost simplificată. Clujenii care locuiesc pe astfel de străzi, însă, trebuie să depună o declarație la notar.

Astfel, legislația permite ca străzile private cu circulație publică nelimitată (!atenție, cele prevăzute cu barieră nu sunt luate în considerare) să fie preluate mai ușor de municipalitate. Proprietarii vor putea dona strada privată printr-o declarație făcută la notar, susține Emil Boc.

„Foarte multe străzi, mai ales din cartierele noi, nu țin de oraș, adică nu se află în proprietatea publică a orașului. În consecință, noi nu putem investi niciun leu. Nu putem pune nicio palma de asfalt, niciun bec, nu putem ridica gunoiul din bani publici. Ca orașul să le poată prelua, trebuie să meargă la notar proprietarii drumului, fiecare cu fâșia pe care o are, mai mare sau mai mică și să dea o declarație de renunțare la drept la notar și cu care să vină la primărie. După care prin hotărâre de consiliu local putem prelua strada. Dar trebuie toți. Că degeaba vin nouă din zece și unul nu, fiindcă noi nu pute asfalta pe nouă părți și pe a zecea parte să o lăsăm goală pentru că pe acolo trebuie să meargă apa, canalizare, gaz și așa mai departe. Am simplificat față de perioada anterioară această procedură și sper ca acum cât mai mulți dintre cei care locuiesc pe străzi private să vină să le predea la Primărie”, a declarat primarul Emil Boc.


Citește și: Dan Tarcea: Nu avem nicio solicitare de preluare a unei străzi private în domeniul public al municipiului

Citește și: Preluarea străzilor private intră în linie dreaptă: „Primii care vin vor beneficia de astuparea gropilor!”


Citește și: Veste URIAȘĂ pentru clujenii de pe străzile private. Primăria UȘUREAZĂ procesul de preluare: „Primul venit, primul servit!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter