Actualitate

Încă 4 restaurante din Cluj, ÎNCHISE temporar de PROTECȚIA CONSUMATORULUI. AMENZI de până la 80.000 de lei

Produse expirate, depozitate necorespunzător sau fără elemente de identificare au fost descoperite de Protecţia Consumatorilor la patru restaurante renumite din Cluj. Comisarii au dat amenzi usturătoare și au dispus închiderea temporară a acestora.

“În cadrul acțiunii de control au fost verificați 25 de operatori economici. Astăzi, 24 februarie 2020, au fost verificați 9 operatori economici, iar la patru dintre ei a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor aferente blocului alimentar și zona bar”, se arată într-un comunicat al Comisariatul Regional Pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Cluj.

Restaurantele unde au fost găsite nereguli sunt Baracca - zona bar, Engels din piața cu același nume – bar și bloc alimentar subsol, Hanul Dacilor – bar și Boema – bar și bloc alimentar. Administratorii acestora au fost amendați cu sume între 30.000 și 80.000 de lei.


Neregulile găsite de comisarii CRPC în restaurantele enumerate se referă la:

- Produse și preparate cu data limită de consum și data durabilității minimale depășite, cu una până la 15 zile;


- Produse depozitate necorespunzator sau la care a fost schimbata starea termică;

- Produse fără elemente de identificare caracterizare;


- Lipsă informații alergeni și preparate care provin din produse decongelate.

“Unitățile vor fi redeschise pe măsura îndeplinirii măsurilor dispuse cu ocazia controalelor. Conform dispoziției comisarului șef regional, acțiunile vor continua”, au mai transmis reprezentanții CRPC Cluj.


Amintim că, în urmă cu câteva zile, alte cinci restaurante au fost închise de Protecția Consumatorului, la Cluj-Napoca. (Vezi: Restaurante de FIȚE închise de PROTECȚIA CONSUMATORULUI! LISTA celor 5 LOCALURI cu probleme în Cluj)

Ultimele Stiri
abonare newsletter