Actualitate

Invidie de la malul Mării Negre: „Bugetul Constanței, la jumătate din veniturile Clujului”

Bugetul municipiului Constanța, aprobat în ședința de Consiliul Local de miercuri, a stârnit nemulțumiri în rândul constănțenilor.

Invidie de la malul Mării Negre: „Bugetul Constanței, la jumătate din veniturile Clujului!” Invidie de la malul Mării Negre: „Bugetul Constanței, la jumătate din veniturile Clujului!”

Deputatul USR Stelian Ion a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată înaintea şedinţei Consiliului Local al municipiului Constanţa în care s-a aprobat bugetul oraşului pe anul 2020, că „este unul dintre cele mai mici bugete din ţară”, adăugând că este „ruşinos că prevede doar 10% fonduri pentru investiţii”.

„Din punctul nostru de vedere, al USR şi al meu, este un buget ruşinos. Constanţa are unul dintre cele mai mici bugete, veniturile Constanţei sunt la jumătatea veniturilor unui municipiu precum Cluj, şi de câţiva ani de zile situaţia este aceeaşi, neschimbată. Fără bani nu poţi face proiecte şi Primăria nu s-a îngrijit pentru atragerea de investiţii importante, care să aducă bani la buget”, a declarat Stelian Ion.


Potrivit presei dobrogene, bugetul local pe anul 2020 al Constanței este de 888 milioane de lei, adică circa 185,8 milioane de euro, din care cea mai mare parte (146,1 milioane de lei – 16,47%) este prevăzută pentru asistență socială. În comparație, bugetul Clujului pentru anul 2020 este de 1,68 de miliarde de lei (circa 353,2 milioane de euro), aproape dublu față de bugetul Constanței.

Nu este prima oară când reprezentanții marilor municipii se uită cu invidie spre inima Transilvaniei. La mijlocul lunii ianuarie, consilierul local ieșean Marius Bodea se plângea că elevii din Iaşi primesc cele mai mici burse şcolare dintre marile orașe ale țării, atrăgând atenția că, în timp ce Primăria municipiului Iași alocă doar 1.800 burse de merit, ajutor social, de performanță sau de studiu, administrația clujeană oferă 16.200 de burse elevilor.


„În prezent, un elev merituos din Iaşi primeşte bursă de performanţă 45 lei, pe când un elev cu rezultate foarte bune din Constanţa primeşte o bursă de 500 lei. Primăria Iaşi alocă 1.000.000 lei pentru bursele elevilor (burse de merit, ajutor social, performanţă sau studiu), în timp ce Primăria Constanţa alocă 15.000.000 lei, iar Primăria Cluj 12.600.000 lei. Realitatea este că elevii din Iaşi primesc cele mai mici burse şcolare dintre oraşele mari din ţară!”, afirma Marius Bodea.

Etichete: iasi constanta cluj buget
abonare newsletter