Actualitate

Contracte publice umflate artificial din lipsă de forţă de muncă? Modernizarea secţiei de Pediatrie II, în aer!

Renovarea Secţiei Pediatrie II mai are de aşteptat. Nicio firmă nu este interesată de licitaţiile lansate de Consiliul Judeţean Cluj, astfel încât instituţia a umflat preţul contractului.

Consiliul Judeţean Cluj se chinuie încă din 2017 să modernizeze clădirile Secţiei Pediatrie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, fără succes însă. Licitaţiile lansate de instituţie au fost anulate pe bandă rulantă, astfel încât contractul de lucrări a fost suplimentat cu aproape 200.000 de euro în speranţa că firmele se vor înghesui să lucreze.

Consiliul Județean Cluj este beneficiarul unui proiect derulat din fonduri europene “Creșterea eficienței energetice la clădirile Secției Pediatrie II, Corpurile C1 și C2 din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca”, valoarea iniţială a investiţiei fiind de aproape 500.000 de euro (2,2 milioane lei).  


Pe parcursul implementării proiectului, Consiliul Judeţean a pregătit caietul de sarcini (elaborare documentație pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect tehnic, detalii de execuție), asistență tehnică din partea proiectantului și executie lucrari – în vederea lansării achiziției.

În octombrie 2019 a fost publicat primul anunţ de licitaţie privind achiziția de servicii de proiectare având termen de depunere oferte data de 12 noiembrie. Potrivit CJ Cluj, nu a fost depusă nicio ofertă și nu s-a interesat niciun ofertant de procedură, iar procedura a fost anulată.


Ulterior, în 26 noiembrie, a fost reluată procedura, iar firmele aveau termen până în 16 decembrie să-şi depună ofertele.  Din nou, până la data-limită, nu a fost depusă nicio ofertă și nu s-a interesat niciun ofertant de procedură, procedura fiind anulată a doua oară.

„Consiliul Județean Cluj a solicitat Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca actualizarea devizului investiției. În luna februarie 2020 proiectantul, SC.Trimpex Gloria SRL, a actualizat devizul general, rezultând o valoare suplimentară de 898.805 lei inclusiv TVA (191.000 de euro), față de cea existentă și aprobată în acest moment. Astfel că valoarea totală a investiţiei este, în prezent, de aproape 2,7 milioane lei. Solicitarea de suplimentare cu suma de 898.805 lei inclusiv TVA, rezultată în urma actualizării devizului general în luna februarie 2020, urmează a fi suportată din bugetul Județului Cluj, doar după atribuirea contractului de lucrări, pe perioada de desfășurare a lucrărilor de 24 de luni, respectiv în anii 2021 și 2022. Aprobarea sumei suplimentare este necesară în acest moment, pentru a putea fi inclusă, conform clauzelor contractului de finanțare, în valoarea contractului de finanțare prin act adițional, anterior semnării contractului de lucrări”, transmite forul judeţean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter