Actualitate

Jumătate de milion de euro pentru modernizarea skatepark-ului Rozelor

Extinderea skatepark-ului Rozelor este unul dintre proiectele câștigătoare în cadrul bugetării participative din 2018. De 9 ani, parcul a fost dat uitării!

Tinerii din Cluj, pasionați de skateboarding, mers pe bicicletă, role sau trotinetă, se întâlnesc toți în skatepark-ul din Parcul Rozelor. Deși este un loc special amenajat, e mult prea mic și se confruntă cu o grămadă de probleme.

Primăria Cluj-Napoca a scos la licitație un contract pentru servicii de proiectare si execuție lucrări pentru reabilitarea și extinderea skatepark Rozelor.


Valoarea totală estimată a contractului este de 2.667.369 lei, iar finanțarea se va face din bugetul local.

Durata de realizare a investiției este de 15 luni din care 3 luni pentru serviciile de proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor.


„A fost lansată licitația pentru un proiect din cadrul Bugetării Participative pentru extinderea skatepark Rozelor. Licitația a fost pusă pe SICAP. Cei interesați pot să intre și să participe la această licitație pentru extinderea acestei zone extrem de importante”, a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Skatepark-ul Rozelor are o suprafață de 3.100 metri pătrați, din care 1.050 mp suprafață skatepark existent, 1.007 mp extindere skatepark, 730 mp spații verzi amenajate și 296 mp alei.


“În prezent, Parcul Rozelor este un parc cu arbori îmbătrâniți, ramuri uscate, debilitați și înclinați, mobilier urban vechi (skateparkul existent este învechit și demodat, rampe de skateboard prezentând multiple fisuri, bănci deteriorate) care nu mai are nicio estetică urbană. De asemenea, în zonă este înregistrat un mare deficit de spațiu verde. Investiția care se dorește a fi realizată are ca scop principal redarea parcului Rozelor și tineretului practicant de sporturi extreme a unui skatepark modern. Prin amenajarea și extinderea sa se propune să se câștige un spațiu adecvat upgradat la cerințele de competiție olimpică, dat fiind faptul că începând cu anul 2020 acest sport este introdus în competițiile olimpice internaționale”, susțin reprezentanții municipalității.

Prin extinderea și reabilitarea parcului, proiectul propune următoarele: eliminarea vegetației distruse, plantare de noi specii de plante, reabilitare skatepark existent, extindere skatepark, sistem de iluminat inteligent.


Skatepark-ul din Rozelor, o situație nu prea roz

Parcul Rozelor a fost reamenajat acum 9 ani, când au fost investiți 670.000 lei în mobilier urban, sistem de iluminat public, panouri de baschet, bănci, o pistă de 500 de metri pentru biciclete și una de 2000 de mp pentru role. De atunci, însă, în acest parc a fost dat uitării.

Chiar dacă skatepark-ul din Rozelor este bine amenajat, spațiul nu este suficient pentru a da libertate tuturor să practice în voie sportul preferat. Când deja se strâng mai multe persoane, începe să devină aglomerat. În plus, cei care vor să își petreacă timpul în parc, trebuie să fie mereu atenți la copiii din jur, pentru a nu provoca un accident.

Ultimele Stiri
abonare newsletter