Actualitate

Un nou spațiu cultural își deschide porțile în inima Clujului!

Un nou spațiu cultural și artistic se deschide în acest weekend în Cluj-Napoca. Acest spațiu dorește să fiu o șansă pentru tinerii absolvenți de teatru să se exprime.

Spațiul care se află pe Bulevardul Eroilor, la numărul 16, își va deschide porțile vineri, după multă muncă și sudoare. Trei entități culturale își vor desfășura activitatea sub denumirea „Casa Artelor”, așa cum era cunoscut locul până acum. Astfel, spațiul va reuni activitățile Companiei de teatru independent Magic Puppet, condusă de Florin Suciu-Buh și Silviu Ruști, a echipei Maidan, condusă de regizorul de teatru și film Diana Aldea, de Filip Odangiu, conferențiar la Facultatea de Teatru și Film din Cluj și de psihologul Sorana Suceava, precum și activitățile Fundaţiei Culturale şi de Caritate pentru Protecţia Patrimoniului Cultural Naţional „Carpatica”, fondată în 1996 de către arh. Ionel Vitoc.

„Este un spațiu care este împărțit de trei entități culturale. Fiecare entitate culturală e independentă și nu colaborează neapărat, doar impart același spațiu pe care împreună îl vor inaugural vineri. Centrul de creație Maidan este nou pe piață. Ei vor să ofere tinerilor absolvenți de teatru un spațiu unde pot să arate spectacolele create de ei. Absolvenții au posibilitatea să producă produse culturale cu ajutorul celor de la Maidan. Celelalte entități fac parte din viața culturală clujeană de mai mulți ani. Magic Puppet sunt pe piață de șapte ani, iar Carpatica de mai bine de două decenii. Teatrul Magic Puppet se ocupă cu spectacole destinate copiilor, adolescenților și de spectacole stradale pentru festivaluri cum ar fi Untold, Jazz in the Park sau Neversea. Fundația culturală Carpatica a colaborat cu numeroși actori, a realizat multe spectacole și organizează anual o tabără internațională dedicate familiilor de români plecate în străinătate. Este o tabără de artă unde învață sculptură, teatru, pictură”, a explicat Florin Suciu, unul dintre managerii teatrului Magic Puppet.

Spațiul nu este conceput pentru trupe mari de teatru, ci pentru cele mai mici, având o parte dedicată teatrului pentru adulți și una pentru spectacole de copii. Vor avea loc spectacole de teatru, concerte, momente de stand-up sau de storytelling, dar și cursuri de dezvoltare prin teatru, expoziții sau orice altă formă prin care artiștii clujeni doresc să se exprime.

În cursul zilei de vineri, 14 ianuarie, centrul își va deschide porțile pentru public începând cu ora 20:00, cu un concert de muzică funk, jazz și pop cu stiluri, ritmuri și armonii variate susținut de Koszika & The HotShots.

Sâmbătă, este ziua celor mici cu spectacole, pictură pe față sau povești interactivă, începând cu ora 20:00.

Ziua de duminică este dedicată teatrului pentru tineri și adulți. De la ora 19.00, actrița Alina Mișoc va oferi un one-woman show, „Fusta mea scurtă e o apă turquoise cu pești colorați”, o adaptare după Monologurile vaginului de Eve Ensler, urmat de la ora 20.30 de un stand-up comedy cu Dragoș Pop.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter