Actualitate

După 7 zile, Tibi Ușeriu a înfrânt „iadul alb”: „Sunt fericit că am îndreptat lucrurile!”

Tibi Ușeriu (45 de ani) a terminat cu bine cursa Montane Yukon Arctic Ultra pe distanța de 300 mile (în realitate 305,4 mile).

După 7 zile, Tibi Ușeriu a înfrânt „iadul alb”: „Sunt fericit că am îndreptat lucrurile!” După 7 zile, Tibi Ușeriu a înfrânt „iadul alb”: „Sunt fericit că am îndreptat lucrurile!”

Românul a fost al doilea după elvețianul Fabian Imfeld (33 de ani), mai bine echipat, care a avut nevoie de 6 zile, 18 ore și 10 minute să parcurgă întreg traseul. Doar ei doi au reușit să treacă linia de sosire, deși la start s-au aliniat 21 de maratoniști. Tibi a terminat cursa în 7 zile și 33 de minute.

„Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador”, a transmis Tibi, după finalul cursei.


„La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic așa: uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile”, a mai spus maratonistul, amintind de abandonul de anul trecut, atunci când a fost nevoit să renunțe din cauza unor degerături severe.


„Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele, orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!”, le-a transmis Tibi susținătorilor săi, care l-au „asaltat” cu sute de mesaje de felicitare.

Tibi Ușeriu a fost felicitat și de colegul său, Vlad Crișan Pop. Maratonistul clujean se pregătește intens pentru cursa de 620 de km de la 6633 Arctic Ultra, înfruntă zilnic frigul „blând” de la Cluj, antrenându-se astfel pentru condițiile inumane care îl vor aștepta pe acesta la Cercul Polar, în nord-vestul Canadei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter