Actualitate

Ninsoarea a dat peste cap traficul în județul Cluj - FOTO

Ninsoarea le-a dat bătăi de cap șoferilor miercuri dimineață.

Zăpada care s-a așezat pe drum azi-noapte a îngreunat circulația pentru șoferi în tot județul, inclusiv în municipiul Cluj-Napoca. Mai mulți șoferi s-au plâns pe rețelele de socializare că drumurile nu au fost curățate de zăpadă și că în această dimineață s-a circulat greu pe drumurile din județ.

Astfel, în această dimineață, la 7:30,  o coloană de zeci de mașini s-a format pe strada Eugen Ionesco din Cluj-Napoca. Coloana s-a întins până pe strada Fagului.


De asemenea, drumul Căpușu Mare-Beliș a fost acoperit de zăpadă și s-a circulat în condiții de iarnă.

Șoferii s-au plâns că drumul de la Aghireșu la Cluj-Napoca, la ora 7:30 în această dimineață, încă nu fusese curățat.


„Se circulă în condiții de iarnă pe traseul Gârbău -Leghia, carosabilul e foarte alunecos”, s-a plâns un bărbat pe rețelele de socializare.

La ora 6:30 miercuri dimineață, șoseaua dintre Turda și Cluj, mai ales porțiunea Tureni-Feleacu era acoperită de zăpadă. Însă, la scurt timp, utilajele de deszăpezire au intervenit.


Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au transmis printr-un comunicat de presă că la nivelul județului nu există drumuri blocate din cauza zăpezii și se lucrează la curățarea șoselelor.

„În cursul dimineţii de miercuri, 5 februarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene pe care traficul rutier să fie blocat, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.


De asemenea, din cauza temperaturilor situate în jurul valorii de zero grade Celsius şi a căderilor de zăpadă înregistrate în cursul nopții, mai ales în zona de munte a județului, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de aceste fenomene meteorologice, respectiv zăpadă depusă pe carosabil și polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 4 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 60 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 16 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi, se acţiona pe 39 de drumuri judeţene, cu 27 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 36 tone de material antiderapant.


Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de marţi, 4 februarie a.c., s-a intervenit pe 7 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii,  pe 11 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 180 de tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de marţi, 4 februarie, s-a intervenit pe un drum județean. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii,  pe 5 drumuri judeţene, cu 7 utilaje.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, se arată în comunicat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter