Actualitate

Tibi Ușeriu, pe primul loc în maratonul Yukon Arctic Ultra 2020!

Ultramaratonistul român Tibi Ușeriu a trecut pe primul loc la jumătatea traseului de aproape 500 de kilometri al cursei Yukon Arctic Ultra. El a reușit, în ultimele două ore, să-l ajungă din urmă pe concurentul elvețian care se afla în fruntea cursei.

Ușeriu acuză mici probleme de sănătate din cauza alimentației și de aceea nu este în cea mai bună formă, însă rămâne optimist și hotărât să câștige cursa infernală de la Cercul Polar.
Din 21 de concurenți la start, după 48 ore au mai rămas 15. Temperaturile scad treptat pe măsură ce merg spre nord. Ziua sunt -20 grade, noaptea -30, iar organizatorii spun că termometrele vor arăta și mai puțin.

După incidentul din 2018, când unui sportiv italian i-au fost amputate membrele din cauza degerăturilor, regulile sunt extrem de dure. La cel mai mic semn de slăbiciune ești scos din cursă, iar la această ediție au fost deja trei cazuri, informează stiri.tvr.ro


La jumătatea traseului, plutonul fruntaș este format din Tibi Ușeriu și doi elvețieni, iar ordinea în clasament se stabilește după timpul de odihna pe care și-l alocă fiecare concurent.

Cursa de alergare în condiții extreme Yukon Arctic Ultra 2020 se desfășoară la Cercul Polar, a început vineri la ora 20:30 ora României și poate fi urmărită în direct pe internet. Este programată să se încheie pe 7 februarie.

Etichete: tibi useriu
abonare newsletter